Film i TV

Bayhem 4

Aside Banners

Vraćaju se Transformersi, prvi trailer donosi rasturačinu u režiji Marka Wahlberg i Dinobota

Piše , Objavljeno

Ako ste mislili da su prva tri nastavka Transformersa bili žešća nebuloza, čekajte da vidite što nam novoga spremaju Michael Bay i njegova tvornica ludosti!

transformers

Znamo da je jako popularno pljuvati po Michaelu Bayu i njegovim Transformersima, ali bez imalo ustručavanja moramo priznati da smo uživali u prvoj trilogiji. Divovski roboti koji su od cijeloga svemira izabrali baš naš planet za finale svoje tisućljetne koljaže, jeftini ali simpatični prvoloptaški humor, blesava faca Shie LaBeoufa, zgodni komadi i neprekidna akcija popraćena vrhunskim specijalnim efektima… što se tu ima ne voljeti?! Sigurno nećemo tražiti nekakav dublji smisao i tešku dramaturgiju u filmovima o vozilima koja se pretvaraju u divovske robote.

Transformers filmovi su zaradili preko tri milijarde dolara (a gdje su tu još igračke i ostale sitnice), a biznismen poput Michaela Bayja neće propustiti priliku da zaradi još koju milijardu. Pa eto, dolaze nam i Transformers: Age of Extinction, četvrti dio sage koji će ovoga puta ukrstiti mačeve i tešku artiljeriju Autobota i Dinobota. Usred svega će se pak naći nitko drugi nego Mark Wahlberg i njegova obitelj, a kako sve to izgleda, pogledajte u prvom pravom traileru.

Transformers: Age of Extinction – trailer:

Što reći osim: “Wauuuuw!” Izgleda da nam slijedi pravi trademark Bayhem, jer ako s jedne strane imate Optimusa Primea i njegove itekako provjerene borce, a s druge mrcine poput Galvatrona, Grimlocka (glavni Dinobot, prigodno ‘prerušen’ u T-Rexa) i Strafea (dvoglavi pterodaktil), znate da će se metal užariti, a gradovi gorjeti… a mi ćemo grešno uživati!

Dakako, nije sve samo makljaža, tako da se kao centar priče nameće lik mehaničara Cadea Yeagera (Marky Mark), klasične dobričine koja poštenim radom želi svojoj djeci osigurati bolju budućnost. Slučajno naleti na olupinu kamiona za koju se ispostavi da je Optimus Prime glavom i bradom, a to privuče neke vrlo opasne njuške, od američkih tajni službi do nekih prastarih neprijatelja. Pošto se radnja ovoga nastavka događa barem desetak godina nakon originalne trilogije, čovječanstvo se postavi klasično bahato i ekskluzivno, pa kao “nitko više ne treba Transformerse“. E pa izgleda da smo opet bili u krivu!

transformers

Na žalost ili na sreću, u ovom dijelu možemo zaboraviti na dobrog starog propucanovića Shiu, kao i ostatak glumačke ekipe iz prva tri dijela, jer cijeli serijal praktički kreće iz početka. Hoće li ponoviti uspjeh prethodnika i zabaviti publiku, ili će se pokazati kao samo još jedno šareno zapakirano smeće, vidjeti ćemo već 10. srpnja.

TAGOVIblockbuster dinobot michael bay optimus prime roboti sf spektakl transformers transformers: age of extinction

Komentiraj