Film i TV

Zlatna koka nese jaja

Aside Banners

Transformers: Age of Extinction najavljuje sasvim novu trilogiju

Piše , Objavljeno

Michael Bay i njegova tvornica novca napokon su priznali da Transformers: Age of Extinction neće biti posljednji nastavak u serijalu, već početak nove trilogije!

Transformers-Age-of-Extinction-Grimlock

Ako lik poput Michaela Baya ima zlatnu koku koja mu svakih nekoliko godina snese ogromno zlatno jaje, budite sigurni da ju neće tako olako dati nekom drugom. Prva tri Transformers filma su samo od kino ulaznica zaradila kojih tri milijarde dolara, a kada se u računicu ubace i video igre, igračke i ostala roba, dolazimo do stvarno impozantnih brojki. Je li onda ikome stvarno čudno što Transformers: Age of Extinction neće biti posljednji film ove unosne franšize?

Da, Bay je napokon priznao kako će četvrti nastavak zapravo biti prvi dio nove trilogije, koja osim Optimus Primea i nekoliko manje bitnih robotiziranih vanzemaljaca, te činjenice da se radnja odvija na Zemlji, neće imati previše veze s prvom trilogijom. Raditi će se o daleko mračnijem i ozbiljnijem filmu, lišenom nekih blesavih pokušaja humora iz prvih nastavaka (posebno zadnjeg). Bay je naglasio kako će mu ovo vrlo vjerojatno biti zadnji nastavak koji i režira, ali da će do samog kraja ostati u funkciji producenta. Ionako svi znaju da tu leži prava lova…

Transformers: Age of Extinction se događa nekoliko godina nakon Dark of the Moon, kada je ljudskoj rasi dojadio kaos koji Transformersi donose sa sobom, pa su ih maltene zabranili. Ipak, ljudi kao ljudi, nisu mogli držati svoje pohlepne ručice dalje od cybertronske tehnologije, što je skrenulo pažnju nekih prilično ozbiljnih i neugodnih svemirskih lutalica, među kojima je i glavni negativac ovog nastavka: Galvatron!

transformers 1

Michael Bay voli detalje priče držati u tajnosti, ali se u zadnjih nekoliko tjedana ipak pojavio niz vjerodostojnih informacija o novim likovima (osim onih koje igraju Mark Wahlberg i ostatak ljudstva, za koje nas prosto zaboli ona stvar). Tako će među najzanimljvijima sigurno biti Lockdown, nemilosrdni svemirski lovac na ucjene, prepoznatljiv po glavi koja se po potrebi pretvara u divovski, velikokalibarski snajper. Naravno, uopće ne treba spominjati kakav će kaos izazvati divovski “dinosaur” i vođa Dinobota, Grimlock, koji bi mogao dobiti po piksi od omiljenog nam Optimusa, te postati njegova kujica! Hmh, moramo priznati da nas polagano hvata Transformers groznica, a čekanju će biti kraj već 10. srpnja ove godine

TAGOVIblockbuster michael bay sf transformers trilogija

Komentiraj