Film i TV

Zbogom, dobri doktore

Aside Banners

Treća sezona će biti i posljednja: Ukinuta televizijska serija ‘Hannibal’

Piše , Objavljeno

Da publika često ne zna prepoznati kvalitetnu seriju dokazuje i Hannibal, morbidni psihološki triler kojeg niti fantastične kritike nisu spasile od prekida snimanja.

hannibalHannibal je jedna od onih serija koju svi koji ju gledaju obožavaju, a oni koji još uvijek počeli obično govore nešto tipa  “evo baš čekaju koji slobodan dan pa da ju progutam u komadu“. Kritika je gotovo jednoglasno proglasila Hannibala vrhom trenutne TV produkcije, ali izgleda kako to nije pomoglo privlačenju gledatelja, kojih se za premijernu epizodu treće sezone pred malim ekranima skupilo svega 2,5 milijuna. Za proizvod čije snimanje košta poprilično mnogo para ovo je daleko ispod svake razine isplativosti, pa NBC nije imao izbora nego najaviti prekid snimanja daljnjih nastavaka i završetak serije s ovom sezonom.

Inače bismo u ovakvim situacijama poskidali barem 50% svetaca s neba i ukrstili ih s pohlepnim korporativnim modelima TV kuća, ali u ovom slučaju stvarno nemamo što zamjeriti, pogotovo jer je NBC od samog početka išao jako riskantno sa serijom čija je radnja jedna od morbidnijih u televizijskoj povijesti, a njezin je glavni i naslovni lik genijalni psihopatski kanibal. Nisu oni krivi što prosječnog Amera koji i dalje guta 438 puta prožvakane fore iz Teorije velikog praska ne zanimaju malo drugačije stvari, zar ne?

Hannibal – trailer 3. sezone:

Posebno nam je žao što više nećemo imati prilike gledati briljantnog Madsa Mikkelsena (igra Hannibala), ali ne bojimo se mi za njega, taj će uvijek imati posla. Tvorac i showrunner serije Bryan Fuller se navodno već sprema za novi projekt, mistični American Gods, a očekujemo kako će i to odraditi na visokoj razini na kakvu smo navikli. Znači li to konačni kraj Hannibala? Ono malo gledatelja koji su s ovom serijom ostali kroz tri sezone uglavnom su žešći fanovi pa nije isključena i nekakva crowdfunding kampanja, a sve više streaming servisa i internet kanala u život vraća upravo ovakve projekte (Community, The Mindy Project). Tko zna, možda dobri doktor Lecter još nije gotov…

TAGOVIhannibal mads mikklesen nbc serija ukinuta

Komentiraj