Zabava

Imamo naslov!

Aside Banners

Treći nastavak Hobita napokon dobio ime, i vjerojatno će vam se svidjeti

Piše , Objavljeno

Nakon pomalo mlako nazvanog Neočekivanog putovanja i jezive Smaugove pustoši, treći dio slavne Hobit trilogije nosi uistinu epsko ime.

hobit

Fantasy trilogija Petera Jacksona temeljena na klasičnoj knjizi J.R.R. Tolkiena Hobit od samih je početaka izazivala kontroverze, pogotovo među obožavateljima literarnog predloška. Prije svega, pretvoriti relativno kratku knjigu u gotovo 9-satnu trilogiju nije izgledalo kao ništa drugo nego bezobrazan pokušaj lagane zarade, a mnogi izbori i smjerovi kojima je Jackson krenuo tijekom snimanja nisu pali na plodno tlo među gledateljima. Ipak, dva su komada već iza nas, a za nešto više od pola godine slijedi i posljednji, kojega od sada možemo zvati The Battle of the Five Armies.

Da, nakon što je prvi film ime vukao iz naslova prvog poglavlja (An Unexpected Party), a drugi iz Tolkienova opisa krajolika oko Erebora (“… the Desolation of Dragon…“), završetak će se oslanjati na Bitku pet vojski (Battle of the Five Armies), što je odluka iza koje možemo stati. Naime, jasno je da će se posljednji dio trilogije u svom najvećem dijelu oslanjati na epsku borbu između dviju snažnih sila (goblini i vargovi uz vodstvo Necromancera/Saurona s jedne strane, te ljudi, patuljci, vilenjaci i orlovi s druge), što znači neke uistinu grandiozne scene kakve su nam nedostajale u drugoj trilogiji.

THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG

Tijekom zadnjih mjeseci nabacivalo se s nekoliko ideja za naslov ovog trećeg dijela, a najveći je konkurent sadašnjem naslovu bio Into the Fire. Naravno, opcija originalnog Tolkienova podnaslova There and Back Again nikada nije bila maknuta sa stola, ali s obzirom na činjenicu da se u ovim filmskim ekranizacijama radi o trilogiji, te da je Bilbo sa svojom družinom patuljaka već došao “there” i sada se sprema “back again“, nasloviti zadnji nastavak tako ne bi imalo previše smisla. Ipak, Jackson nije odbacio da završni box set sa sva tri filma i dodatnim materijalom nosi upravo sveopći naziv There and Back Again

Inače, sam je film već manje-više završen, te mu do službenog početka prikazivanja 12. prosinca preostaje još samo detaljnije poliranje. Oko božićnih ćemo praznika tako ponovno gledati poznate face Martina Freemana, Richarda Armitagea, Orlanda Blooma, Evangeline Lily i drugih, a neće nedostajati niti moćne glaščine Benedicta Cumberbatcha. Njušimo epsku avanturu!

TAGOVIfantasy gospodar prstenova hobit peter jackson tolkien

Komentiraj