Zabava

Aside Banners

True Blood

True Blood u Hrvata! Niste valjda mislili da ćemo propustiti priliku da nekoliko redaka posvetimo najboljem vampirskom proizvodu još otkad je Gary Oldman furao onu čudnu periku...

Piše , Objavljeno

Da, istina je, “True Blood” je napokon na našim malim ekranima. Od 6. veljače otvorena su vrata za jednu od najboljih vampirskih seri… Oke, vrlo vjerojatno jedinu vampirsku seriju koja nešto valja i nije apsolutni trash. Nakon što smo se okomili na “Twilight” koji djeluje poput retardiranog brata True Blooda, vrijeme je da se pozabavimo nečim što uistinu valja.

Okus krvi

Alan Ball, jedan od kreatora ove serija iza sebe ima “Six feet under” (koji je kod nas, pretpostavljamo, bio preveden kao “Tri metra pod zemljom”, ali ne bi nas iznenadilo da je bilo nešto gluplje), scenarij za jedan od najjačih filmova Sama Mendesa, “American beauty” (“Vrtlog života” kad smo već kod sjebanih prijevoda) a napisao je i režirao svoj, zasad, jedini film “Towelhead” koji je podigao dosta prašine zbog rasističkog naslova.

True Blood

True Blood

E sad, svi oni koji se sjećaju “Six feet…” znaju da je riječ o odličnoj seriji koja se nije propuštala, a to je zaključila i Charlaine Harris, spisateljica prema čijoj je seriji knjiga o južnjačkim vampirima “Sookie Stackhouse” i snimljen “True Blood”.

Naime, Harris je u nekoliko navrata dobivala ponude raznih pokemona koji su imali namjeru otkupiti autorska prava i snimiti još jedan “Twilight”, ali žena je ‘ladno otkantala ekipu jer gotovo su redovito pokušavali razblažiti materijal i pretvoriti ga u zabavu za idiote. Harrisova se na kraju odlučila za Balla koji je ne samo dokazao da nije pizdun koji će potpuno razvodniti priču već je i sam potencirao da se knjiga “Dead until dark” ne pretvori u dvosatni film nego seriju od 12 nastavaka jer jedino će na taj način knjiški predložak ostati neosakaćen.

Dodatni je poticaj vjerojatno bila i činjenica da iza serije stoji HBO od kojih se očekuje konkretna igra, bez uljepšavanja. Naravno i HBO se okoristio “vampirskim ludilom” jer uz “Sopranose” i “Seks i grad”, ovo im je jedna od najpopularnijih serija u ponudi.

Priča o True Blood

Sookie Stackhouse

Sookie Stackhouse

što se priče tiče, radnja prati stanovnike gradića Bon Temps na jugu Amerike koji je vjerojatno posljednji grad u Americi gdje još do kraja nije odlučeno treba li “krvosisače” integrirati među normalan svijet. Pretpostavljate da tu mora biti i neka muško-ženska brija, pa imamo Sookie Stackhouse (sočna Anna Paquin – da, morali smo ubaciti “sočna”… Zašto? Jer smo perverzna gamad koja misli samo ne jednu stvar), konobaricu s telepatskim moćima čija se tolerancija nađe na kušnji u trenutku kada u “dićgra” stigne naočiti “pirvam” koji je u svojih 173 godine nakupio dovoljno iskustva da mu svaka konobarica s telepatskim moćima iz vukojebine nije u stanju pročitati misli.

bill compton

bill compton

To naravno “pali” konobaricu kojoj nedostaje uzbuđenja u životu. Uz sve to, počinje i serija zajebanih ubojstava, a sumnja pada na krvopije. Naravno.

Nećemo previše kenjat’ i filozofirat’ već vam reći da je ovo dobra roba koju treba pogledati, a kad mi kažemo da nešto valja onda vi u to i vjerujete jer sve što smo pohvalili pokupilo je nagrade, a to je slučaj i s “True Blood” koja je od samih početaka skupljala samo pozitivne reakcije kritike i publike.

Ono što je bitno za vas jest podatak da “True Blood” možete popratiti na svom MaxTV-u ako ste otkupili paket s HBO kanalima, a za sve ostale koji su zainteresirani za ovu odličnu seriju… Znate što vam je činiti.

Idesh! preporuka: Pogledali, uživali, pohvalili, preporučili.

BONUS:True Blood viralna kampanja

Dolazak True Blood i društva anonimnih vampira na male ekrane pratila je velika kampanja na webu, koja je izrodila nekolicinu zanimljivih sajtova:

BloodCopy.com – news sajt koji prati događaje vezane uz integraciju vampira u ljudsko društvo.

Trubeverage.com – sajt Tru Blooda, pića na bazi sintetičke krvi, koje podsjeća vamire da “piju odgovorno”

Lovebitten.net – dating sajt za ljude koji vole vampire (i obrnuto)

American Vampire League – društvo ljudsko / vampirskog prijateljstva

True Blood strip – na HBO sajtu možete čitati i tematski strip

HBO:Okus krvi – domaći službeni sajt serije

TAGOVIhbo okus krvi serija televizija True Blood tv vampir

Komentiraj