Zabava

Aside Banners

TV On The Radio – Nije tajna, volimo ih

Nema boljeg vremena za kratku biografiju o jednom od najjačih bendova današnjice. Naime, novi album �Dear science� je vani i vjerujte nam na riječ, genijalan je!

Piše , Objavljeno

tv on the radio

tv on the radio

Četiri crnca nikada nisu zvučala tako bjelački, ali očito je da je dovoljan samo jedan “bijeli vrag” da zajebe cjelokupni koncept. Tunde Adebimpe (ne trudite se zapamtiti), David Andrew Sitek, Kyp Malone (dobro ime), Jaleel Bunton i Gerard Smith, odnosno TV On The Radio, u ovom trenutku predstavljaju jedan od najinventivnijih bendova čije vrijeme pretjerane slave tek dolazi.
Zvuče kao kombinacija svega što smo voljeli ili volimo. Ima tu Radioheada, Bowiea, Depeche Modea, na momente zvuče kao tugaljiva braća Chrisa Martina, ali ipak zadržavaju vlastiti zvuk. Bez obzira na to prepoznali njihove utjecaje ili ne, likovi zvuče dobro i to ne na onaj alternativni “ovo sranje morate shvatiti” način kojim nam se mnogi alter bendovi pokušavaju nametnuti. TV On The Radio osjećate jer pričaju o najobičnijim stvarima, a ipak zvuče duboko.

Neka sumnjiva verzija pjesme “Wolf like me”

Prije nego pomislite, “prokletstvo, još jedan ‘duboki’ bend”, dopustite da vas uvjerimo da će vas “Dear Science” u isto vrijeme zabaviti, rasplakati i natjerati na razmišljanje. Nismo baš svi bili oduševljeni njihovim prijašnjim eksperimentima, ali na “Return to cookie mountain” opako se vidjelo da pred nama stoji nesvakidašnji bend.
No, na stranu ovo subjektivno baljezganje i pisanje panegirika (jebi ga, volimo ih slušati), bacimo se na suhe informacije o bruklinškoj ekipi.

Staring at the sun

Kada su Adebimpe i Sitek 2002.odlučili snimiti besplatnjak “Ok Calculator” nisu ni slutili da će CD koji su ostavljali po raznim kafićima i gažama izazvati pozitivne reakcije kod puka gladnog novog zvuka. Bio je to savršeni uvod u njihov prvijenac “Desperate youth, Blood thirsty babes” koji je kod većine kritičara izazvao sasvim pristojne reakcije. I bilo je tu svega, od gotovo opčinjenih čudaka pa sve do likova koji su njihovu glazbu smatrali bezdušnom. Bilo kako bilo, reakcije nisu izostale i bend je mogao na velika vrata ući svojim malim remek-djelom “Return to Cookie mountain” koji je kod kritičara pokupio najviše ocjene, a čak se i “Okayplayer!” pomamio za ovim momcima. Te 2006. (ovo zvuči kao da se zbilo davno) svi su ludovali za “TV On The Radio” i redovito ga uvrštavali na liste najboljih albuma godine.

Golden Age

Sve nas ovo dovodi do najnovijeg uratka “Dear Science” koji je prema našem skromnom mišljenju za mrvicu bolji album od prethodnika. Likovi zvuče tako pop i zrelo za pokoravanje svijeta da bi bilo baš šteta da ne postanu novi omiljeni bend svake šuge i da ih sve radijske i televizijske postaje ne počnu vrtjeti onim iritantnim intenzitetom koji je u stanju i najbolje pjesme učiniti neizdrživima. To će se, prema našim predviđanjima, vjerojatno dogoditi s pjesmom “Family tree” koja bi mogla postati must-hear kada ljudima dozlogrdi zavijanje Chrisa Martina pa se požele zavijanja nekog drugog vučjaka. Naravno, očekujte ih i na našoj listi najboljih albuma 2008.

Dancing Choose

Idesh! preporuka:Kupuj brate, kupuj sestro!
TV On The Radio službeni sajt

TAGOVIalbum glazba muzika TV On The Radio

Komentiraj