Zabava

Aside Banners

Koje serije gledati u 2008. (1)

Pročitajmo što vrijedi pogledati u nadolazećoj godini i što možemo očekivati od naših starih prijatelja koji se vraćaju sa novim sezonama ili nastavcima istih.

Piše , Objavljeno

Cijela (još malo pa gotova) 2007. donijela nam je hrpetinu odlične TV zabave koju smo u velikom broju slučajeva bili primorani potražiti na nekim stranim kanalima, ali od našeg “sporog trojca” (HRT, RTL, Nova TV) očekujemo barem dio naslova navedenih u tekstu.

Oni osuđeni na vječno kašnjenje domaćih provajdera “zabave u nastavcima” mogu suznih očiju pročitati što će oni daleko sretniji i skloniji downloadu pratiti u isto vrijeme kao i ostatak svijeta.

Flight Of The Conchords | Entourage

Odlučeno je, HBO je produžio emitiranje odličnih serija koje su nas zabavljale kroz cijelu prošlu godinu. Entourage je s nama u svojoj petoj sezoni dok je hvaljenoj Flight of the Conchords ovo tek druga sezona. Datumi još uvijek nisu precizirani, ali jedno je sigurno… Gledat ćemo ih opet!

U međuvremenu možete potražiti dugosvirajući projekt novozelandskog dvojca koji bi se trebao na tržištima pojaviti sredinom siječnja.

Početak emitiranja:TBA

Medij (Medium)

Iako će konkurencija iduće godine biti daleko zajebanija (odličan Dexter i po nadnaravnom elementu sličan Pushing Daisies), naša se vračara Allison DuBois (Patricia Arquette) vraća u četvrtoj sezoni ove odlične serije. Nećemo vas lagati i prikrivati činjenicu kako smo osjetili znatan pad kvalitete u trećoj, ali to ne mora nužno značiti i “drljavost” nadolazeće sezone.

Za one koji nisu upoznati s Medijem, riječ je o bivšoj pravnici koja zahvaljujući svojim znakovitim snovima i nadnaravnim sposobnostima pomaže državnom tužitelju Manuelu Devalosu i detektivu Lee Scanlonu u rješavanju naizgled nerješivih slučajeva. A uz sve to pokušava biti i dobra majka / žena / domaćica.

Početak emitiranja:7. siječanj 2008.

Jericho

Nakon mnogo previranja CBS je odlučio vratiti “Jericho” na male ekrane. Tome su svakako pomogli i pomahnitali fanovi ove apokaliptične americane koji su se pošteno uzjebali kada je svojevremeno najavljeno ukidanje njihovog omiljenog showa.

Premda nismo die-hard fanovi serije, ne možemo prikriti da smo je pratili iako smo jako dobro znali sve očigledne nedostatke.

Nuklearni rat, mali gradić, priprost puk suočen s nedaćama te nepobjedivi duh pravednih i radišnih Amerikanaca čine ovu seriju omiljenom zabavom domoljuba svih vrsta.

Početak emitiranja:12. veljača 2008.

Izgubljeni (Lost)

Malo se toga može reći o seriji sa tolikom bazom gledatelja oduševljenih avanturama preživjelih i nasukanih osobenjaka zanimljivih dosjea. Ono što sa sigurnošću možemo reći jest da sumnjamo da će Lost podbaciti po pitanju gledanosti premijere četvrte sezone i ne sumnjamo kako će rasistički scenaristi pokokati i preostale afro-amere koje su desetkovali u prijašnjim sezonama.

Najave epizode “Beginning of the end” daju naslutiti kako se praksa “jedan odgovor za tri nova pitanja” nastavlja i kako će nas scenaristi nastaviti nabrijavati / živcirati svojim mistificiranjem.

Početak emitiranja:4. veljače 2008.

Zakon braće (Prison Break)

Nakon podulje stanke, Prison Break vraća se sredinom siječnja s naramkom novih nastavaka kao stvorenih za ubijanje vremena, piva i slanih bundevinih koštica i kokica. Sve je tako predvidivo i znamo kako će završiti baš svaka napeta situacija, ali to nas ne sprječava da uživamo u zbilja dobroj trećoj sezoni koja mladog seksualno ambivalentnog Millera pronalazi u Panami, preciznije Somi, najzajebanijem zatvoru u koji bez teškog naoružanja ne ulaze ni čuvari.

Sve u svemu, koknuli su mu butru, oteli nećaka, guza mu je pod neprestanim pritiskom okoline, svi ga zajebavaju, osujetili su mu planove, a u nastavku završava u samici. Možemo samo pretpostaviti koliko je Scofield ljut i koliko će ustrajati u tome da zbriše na slobodu. Živi bili pa (ponovno) vidjeli.

Početak emitiranja:14. siječanj 2008.

TAGOVIentourage flight of the conchords jericho lost medium prison break serija tv

Komentiraj