Film i TV

Slično, ali sasvim drugačije

Aside Banners

Tvorac ‘The IT Crowda’ sprema novu SF humorističnu seriju

Piše , Objavljeno

The IT Crowd je bio slatko, ali kratko putovanje u svijet pravih frikova i geekova, a nešto slično očekujemo i od nadolazećeg The Clouda.

postajaAko kojim slučajem niste gledali (a bojimo se reći niti čuli) za The IT Crowd, po službenom naređenju odmah skinite sve sezone i za zadaću ih u komadu pogledajte već ovaj vikend jer ćemo se u protivnom jako naljutiti na vas. Možda čak i prekinemo našu posebnu vezu, a to nitko ne želi, zar ne? S druge strane, oni koji su već apsolvirali spomenutu britansku humorističnu seriju o simpatičnim geekovima iz odjela za tehničku podršku jedne velike kompanije, znaju o kakvom se proizvodu radi pa im se vrlo vjerojatno već na sam naslov ovog članka razvukao smiješak od uha do uha. Da, Graham Linehan, tvorac kultnog The IT Crowda, radi novu seriju i nadamo se kako će biti barem upola kvalitetna kao prethodna!

Graham-Linehan

Ovaj put se skompao s Adamom Buxtonom s kojim je napisao pilot (upravo se snima), a Channel 4 će odlučiti ima li tu potencijala za cijelu sezonu. Naziv projekta je The Cloud, a radnja se vrti oko dogodovština troje radnika na svemirskoj postaji Cloud Station 13 u kojoj se pohranjuju svi “suvišni” podaci sa zemaljskih uređaja poput slika mačaka, selfieja i pornjave. Naravno, njih je troje potpuno nekvalificirano za posao koji rade i u stalnim su problemima sami sa sobom i prilično samosvjesnim brodskim računalom, a hoće li ova kombinacija Crvenog Patuljka i The IT Crowda biti zanimljiva koliko zvuči, vidjet ćemo već kroz par mjeseci. Glavne uloge tumače sam Adam Buxton, Aisling Bea i Jamie Demetriou, a malo je reći… uzbuđeni smo!

TAGOVIadam buxton graham linehan humoristična serija serija sf sitcom the cloud The IT Crowd

Komentiraj