Zabava

Aside Banners

Twilight

Ako ste se kojim slučajem zapitali što je to dovraga Twilight o kojem svi pričaju, vrijeme je da doznate.

Piše , Objavljeno

Twilight

Twilight

Ovih je dana gotovo nemoguće proskrolati stranom Internet stranicom a da ne naiđete na barem jednu jebenu reklamu za Twilight. Matt i Trey su se u posljednjoj epizodi South Parka zajebavali na račun ludosti koje je zahvatilo Ameriku, a vezano je za sve što se iole tiče vampira.

Soundtrack je apsolutni hit u Americi (Linkin Park, Muse i sl.) i svaki ga izgubljeni tinejdžer želi imati jer tako je… mračan. Sve u svemu, vampirsko je ludilo zavladalo SAD-om, a Twilight je čini se vrh, iako mi navijamo za HBO-ov “True Blood” (kao što mogli i pretpostaviti).

What da dilly yo?

Riječ je o romantičnom – horor – fantasy filmu baziranom na seriji knjiga Stephenie Meyer. Naime, knjige su se prodavale divljački i gotovo svaki klinac koji se zasitio goth/emo sranja zakačio se za ove priče. Ako ćemo baš iskreno, nismo pretjerani fanovi ovog zapleta jer smrdi na gnjilež i teen pizdariju, ali… Uglavnom, Bella Swan glavna je sedamnaestogodišnja protagonistica koja se seli u Forks, Washington gdje živi s ćaćom i gdje se zaljubljuje u mladog i tajnovitog Edwarda Cullena koji je.. pogađate… vozač viljuškara i vlasnik lanca trgovina ribičkom opremom.

Seremo, Edward je vampir.

No, on nije samo vampir nego vampir “sa srcem”. Odbija srkati ljudsku krv već kolje živine i hrani se njihovom krvlju što privlači našu Bellu jer nema ništa jebozovnije od majstora koji po selu kolje lisice.

Twilight cast

Twilight cast

Ipak, priča nije toliko jednostavna jer nakon što se dvoje mladih zaljubi u priču upadaju i neki drugi vampiri koji su se baš narajcali da nazdrave krvlju mlade junakinje. Postoji nekoliko vampirskih klanova… Bla, bla, ser, kenj i tako već pune četiri knjige (Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn), a od nedavno na vama je, vi emo klinci, da se uključite u svjetsko ludilo i popratite ovaj holivudski spektakl bremenit romansom, mladim, zgodnim i bljedunjavim glumcima, krvlju, pentranjem po sekvojama i stravom. I da ne mislite kako seremo, film je u samo jednom danu uknjižio skoro 40 milja dolara što nije mala stvar. Da ne bude zabune, to je velika stvar jer to je najbolje otvaranje za film koji nije nastavak i nije izašao u ljetnim danima.

Muse- Supermassive Black Hole, stara dobra rstva koja se pojavljuje na soundtracku

Kritike nisu bile blagonaklone što i nije pretjerano bitno jer klinci ga obožavaju. Obožavaju ga u tolikoj mjeri da se već ovog trenutka razmišlja o službenom nastavku koji bi vani trebao biti već iduće godine. Budite bez brige, sranje će pogoditi ventilator i raspršiti se po cijelom svijetu, a mi smo tu da vas upozorimo prije nego naši klinci počnu uokolo bauljati s puderom na licu, noseći duge crne kapute i plastične vampirske zube.
Upozoreni ste.

TAGOVIfantasy film horror Stephenie Meyer twilight

Komentiraj