Film i TV

Damn good coffee!

Aside Banners

David Lynch nas ne ostavlja na cjedilu: Twin Peaks se nakon 25 godina vraća na male ekrane

Piše , Objavljeno

Uistinu smo vjerovali kako jedna od najkultnijih serija svih vremena nikada neće dobiti svoj nastavak, ali David Lynch nas ipak ne namjerava ostaviti na cjedilu.

Twin Peaks - Fire Walk With MeLjudi se općenito dijele na dvije skupine: one koji ne podnose Twin Peaks i one koji ga obožavaju. Teško je naći se negdje između jer svijet koji su stvorili genijalni i osebujni čudaci David Lynch i Mark Frost jednostavno mora leći kako bi se u potpunosti cijenio. Kada je 1990. godine krenula s prikazivanjem, serija je odmah srušila nekoliko rekorda gledanosti, ali upravo ta bizarnost ju je na kraju i pokopala pa je sve završilo već nakon druge sezone i prilično mlakog filma, Twin Peaks: Fire Walk with Me. Većina se publike jednostavno nije mogla uživjeti te pratiti FBI agenta Coopera (Kyle MacLachlan) i njegovu istragu ubojstva Laure Palmer (Sheryl Lee) u mističnom gradiću Twin Peaks, ali oni koji su se zakačili više nisu mogli pustiti…

Kako su i serija i film ostavili puno pitanja bez pravog odgovora, fanovi su godinama zazivali snimanje bilo kakvog nastavka, no Lynch je kategorički odbijao svaku pomisao na to. Slamka spasa je došla u vidu sada već kultne rečenice Laure Palmer, koja u jednom trenutku agentu Cooperu poruči: “Vidimo se ponovno za 25 godina.” Kako je to u stvarnom vremenu otprilike sada, svi su obožavatelji željno iščekivali bilo kakve sretne vijesti, a one su im sada napokon i stigle!

Twin Peaks – I’ll see you in 25 years:

David Lynch i Mark Frost tako su postigli dogovor sa Showtimeom o snimanju posebne limitirane sezone serije Twin Peaks koja bi se trebala nastavljati na radnju iz originala i napokon riješiti neke (sve?!) nedoumice. Ovaj će dvojac ponovno napisati priču, a Lynch će sam režirati svaku epizodu. Za sada još uvijek nije poznato tko će se i hoće li se uopće itko od izvornih glumaca pojaviti i u ovoj verziji, ali i Kyle MacLachlan i Madchen Amick (igrala je ulogu Shelly Johnson) su svojim tweetovima dali do znanja kako su uključeni u projekt.

 

 

Snimanje bi trebalo krenuti već 2015. godine, a prve epizode očekujemo već 2016. kada se obilježava i 25. godišnjica od prestanka prikazivanja originalne serije. Dobro došli (ponovno) u Twin Peaks!

TAGOVIdavid lynch kultna serija misterija serija twin peaks

Komentiraj