Zabava

Aside Banners

U 3:10 za Yumu

Prije dva mjeseca pisali smo o revivalu westerna, najavili neke od brojnih kajbića koji će pristići u naša kina. U međuvremenu odgledali smo jedan od boljih filmova godine U 3:10 za Yumu.

Piše , Objavljeno

U 3:10 za Yumu

U 3:10 za Yumu

Ben Wade (Russell Crowe) legendarni je razbojnik Divljeg zapada, a Dan Evans (Christian Bale) jednonogi siromašni farmer. Za vrijeme jedne Wadeove pljačke poštanske kočije uz pomoć svoje nemilosrdne bande, Evans je slučajni svjedok koji ranjenog Byrona McElroya (Peter Fonda) odvozi u obližnji grad Bisbee.

Evans uz pomoć šerifa uhapsi Wadea, te se za 200 dolara ponudi pomoći McElroyu odvesti bandita do obližnje željezničke postaje odakle će ga smjestiti na vlak za zatvor u Yumi. Za taj plan saznaju Wadeovi razbojnici koji kreću za njima do Connection Citya gdje će se odigrati završni obračun.

Russell Crowe nisku sjajnih uloga nastavlja i u ovome odličnom vesternu, a kada mu se pridruži još jedan odličan glumac kakav je Christian Bale, onda ni James Mangold, inače redatelj loše biografije o Johnny Cashu, ne može snimiti loš film.

Sjajan scenarij, odlična gluma glavnog dvojca, kao i svih pomoćnih likova, uzdižu ovaj film visoko na ljestvici najboljih ovogodišnjih ostvarenja. Inače, U 3:10 za Yumu, remake je starog kultnog vesterna iz 1957. godine, ekraniziranog prema priči Elmorea Leonarda.

Idesh! preporuka:P(r)otegnite noge do kina. Uživat će te.

Redatelj:James Mangold

Uloge:Russell Crowe, Christian Bale, Peter Fonda

TAGOVIchristian bale film james mangold russell crowe western

Komentiraj