Zabava

Narkići su jači

Aside Banners

U Netflixu tvrde kako je ‘Narcos’ popularniji od ‘Game of Thronesa’

Piše , Objavljeno

S jedne strane imamo seriju koja je zaludila cijeli svijet i čija se svaka nova sezona očekuje kao događaj godine, a s druge imamo novajliju o narko-kartelima. Tko je jači?!

narcosIako svakako nije najgledanija serija na televiziji, Game of Thrones bismo svakako stavili na sam vrh po popularnosti jer fenomen koji se stvorio oko nje nadilazi bilo što drugo što smo vidjeli u proteklih nekoliko godina. Ipak, glavna njuška Netflixa Ted Sarandos je na nedavnoj medijskoj konferenciji u New Yorku poprilično hrabro izjavio kako je njihov Narcos čak i popularniji od Game of Thronesa konkurentskog HBO-a i to nakon što ga je moderator pitao je li zadovoljan s drugom pozicijom koju drži serija njegove TV kuće. Sarandos nije htio ulaziti u konkretne brojke, ali je zato rekao sljedeće: “Zadovoljni smo drugim mjestom, ali mislim da se ipak radi o prvom mjestu, kada se u obzir uzmu svi uređaji.

got

Ova je rečenica izazvala mnogo bure u medijima, dijelom i zbog toga što mnogima nije jasno na čemu Sarandos temelji svoje tvrdnje. Tvrtka za istraživanje medija Parrot Analytics je nedavno obavila istraživanje gledanosti ovisno o svim faktorima (televizija, društvene mreže, torrenti, reprize i slično) te je ustanovljeno kako Game of Thrones vodi premoćno i to sa rezultatom od nešto više od 28 milijuna, što je gotovo duplo više od drugoplasiranog Narcosa. Sada pak izgleda kako postoje još neki elementi koji uvelike mijenjaju cjelokupnu situaciju.

Iako izjava “kada se u obzir uzmu svi uređaji” zvuči kao kakav teško provjerljivi alibi, Sarandos ipak možda ne priča gluposti jer Narcos ima nešto što može posramiti čak i jedan Game of Thrones: međunarodnu privlačnost! Čak je 85% dijaloga na španjolskom, seriju producira francuska tvrtka, snima se u Kolumbiji s brazilskim zvijezdama i opasno je popularna u Njemačkoj. Radi se o uistinu širokoj publici, ali mi i dalje ipak više vjerujemo konkretnim brojkama. Iz naše perspektive možemo reći kako je Narcos uistinu vrhunska serija… ali Game of Thrones je ipak Game of Thrones!

TAGOVIGame of Thrones gledanost narcos Netflix popularnost serija televizija

Komentiraj