Zabava

čine se carevi

Aside Banners

U potrazi za novim Sugar Manom? Ovo je najutjecajniji bend za koji nikad niste čuli

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Jeste li dosad nabasali na ime Sparks? Ne, ne mislimo na WNBA ekipu iz Los Angelesa, u pitanju je najutjecajniji bend za koji je malo tko čuo. Bar tako tvrdi poznati redatelj Edgar Wright koji je snimio dokumentarac The Sparks Brothers, a uz njega to tvrde i gotovo sve face koje se pojavljuju u dokumentarcu.

“Sva pop glazba je rearanžirani Sparks.”

To je Jack Antonoff rekao, ne mi.

Predvodnici Sparksa su dva brata Ron i Russell Mael koji su evoluirali zvukom kroz pet desetljeća te su snimili 25 albuma. Prošli su različite faze, od glam rocka do elektronike, a pojavom također iznenađuju – jedan od njih nosi brkove kao Charlie Chaplin (ili Hitler, ovisi u kojem ste kampu, optimističnom ili pesimističnom). Također imaju pjesme naslovljene Missionary Position, Piss Off, Angst in My Pants i nama omiljeni naslov – Lighten Up, Morissey.

Čitava priča o otkrivanju legende o Sparksima nas podsjeća na Searching for Sugar Man, priču o Sixtou Rodriguezu, glazbenom dokumentarcu o američkom glazbeniku koji nije bio ni svjestan svoje slave u Južnoj Africi. Danas ćete sigurno skrolanjem Facebookom naletjeti na njegove pjesme, što nije mogao biti slučaj prije popularnosti samog filma.Edgar Wright
je poznat po filmovima Baby Driver, Shaun of the Dead i Scott Pilgrim, tako da će njegova popularnost sigurno pridonijeti i gledanosti ovog dokumentarca, a to bi moglo značiti novi život za Sparkse. U dokumentarcu se pojavljuju Beck, Weird Al Yankovic, Flea iz Peppersa, Patton Oswalt i niz drugih slavnih fanova, a mi iščekujemo ovaj dokumentarac kojeg već proglašavaju jednim od boljih rock dokumentaraca u posljednje vrijeme. Nije ni da smo ih gledali tako puno zadnjih nekoliko godina, ali smo zaintrigirani čitavim paketom. Možda jesmo hipsteri, ali nismo znali gotovo ništa o Sparksima i veselimo se otkrivanju.

Tko zna, možda za par godina naletimo na njihove pjesme na svom Facebooku, shared by ona basic djevojka iz srednje kojoj se ne bi sjećao imena da se nemate na fejsu.

Film je već od 18. lipnja u kinima, nažalost u našim kinima ga ne vidimo pa ćemo čekati da se ukaže na streamingu. Ili nekim drugim kanalima. Što god dođe prvo.

TAGOVIdokumentarac dokumentarni film edgar wright film glazbeni dokumentarac sparks sparks brothers