Zabava

Aside Banners

U Rijeci se otvara art-kino Croatia

Rijeka postaje jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji je ponudio odgovor na trend zatvaranja kina u središtima gradova. Otvoreno je art-kino Croatia.

Piše , Objavljeno

U nekadašnjem kinu “Croatia” otvoreno je prvo riječko art-kino. Riječ je o jednoj od najljepših kino dvorana u Hrvatskoj, jednoj od tek nekolicine preostalih single dvorana u kojoj će biti moguće film gledati u autentičnom ambijentu. I to ne bilo kakav film, već klasike i suvremena umjetnička ostvarenja.

Program Art-kina Croatia objedinit će ulogu kinoteke i art-kina. Na taj će način Rijeka dobiti mjesto na kojem će se educirati nove generacije zaljubljenika u film i gdje će oni stariji filmofili moći produbiti svoja znanja i obnoviti filmska sjećanja.
Kultna “Croatia”, koja je u prošlom stoljeću prošla transformaciju od kapucinske tiskare, preko uporišta D’Annunzievih profašističkih ideja pa konačno do kino dvorane, ponovno je oživjela uz film “Kradljivci bicikla/Ladri di biciclette” redatelja Vittoria De Sice.

Do kraja mjeseca bit će prikazana klasična djela hrvatske i svjetske filmske baštine, neprofesijski i profesijski filmovi riječkih autora, filmovi za djecu, dokumentarci, retrospektive i japanski filmovi.
Pored filmskih programa, u prosincu će se održati i programi predstavljanja knjige, te okrugli stolovi koji će tematizirati ulogu filma i kina u životu grada. Ulaz na sve programe do kraja godine bit će slobodan, a u sljedećoj godini će se razviti sustav članarina putem kojih će građani vrijedna filmska ostvarenja moći gledati po simboličnim cijenama.

što se sve sprema pogledajte na websajtu art-kina Croatia

TAGOVIkino rijeka

Komentiraj