Film i TV

Bolje od originala!

Aside Banners

Ubojito dobri alternativni plakati kultnih hororaca

Piše , Objavljeno

Američka tradicija slavljenja Noći vještica i uživanja u hororima polagano se prenosi i na nas, pa će nam za ubacivanje u štimung dobro doći ovi genijalni filmski plakati.

filmski plakati

Kraj listopada rezerviran je za horore i tjeranje straha u kosti, a ako itko to radi kako treba, onda su to Ameri. Istina, neki od najstrašnijih filmova nisu njihovih kamera djelo, ali je to ipak najjača produkcija u svijetu po proizvodnji horora. Dovoljno je da se samo sjetimo svih onih Petaka 13., Halloweenova, inkarnacija Freddya Kruegera i nebrojenih drugih masovnih ubojica i manijaka koji nam već desetljećima ne daju spavati, te ponovno proživimo neke kultne trenutke.

U cijeloj je toj priči vrlo važan i kino plakat, a horori su oduvijek imali neke od kvalitetnijih i originalnih prezentacija. Ipak, i tu se nađe mjesta za poboljšanje, tako da je Uproxx skupio neke od najboljih alternativnih plakata kultnih hororaca (iako će se tu naći mjesta i za filmove koji nominalno ne pripadaju tom žanru, poput Harrya Pottera). Cijelu galeriju možete pogledati ovdje, a mi donosimo najzanimljivije radove.

horor posteri
horor posteri
horor posteri

horor posteri
horor posteri
horor posteri
horor posteri horor posteri horor posteri horor posteri horor posteri

TAGOVIFilmovi filmovi strave halloween horor kino plakati najbolji plakati noć vještica posteri strašni filmovi

Komentiraj