Film i TV

Misterija počinje

Aside Banners

Under the Dome majstora misterije Stephena Kinga mogla bi biti veliki ljetni TV hit!

Piše , Objavljeno

Kada se serija radi po predlošku majstora misterije, Stephena Kinga, a produkcije se prihvati Steven Spielberg, možemo s pravom očekivati nešto genijalno!

ispod kupole

Falling Skies, Revolution i slične serije opasno plešu na ivici gledljivosti, a više je nego očito da televizijskom programu očajnički treba jedna kvalitetna mistery/SF serija. A kome se u tom slučaju okrenuti nego najvećem majstoru žanra, čovjeku koji sve što napiše pretvara u zlato, jednom jedinom, Stephenu Kingu!

Under the Dome je priča koja je klasično kingovska: stanovnici malenog gradića u američkoj državi Maine jednog se dana nađu pod misterioznom kupolom. Ne znaju tko ju je tamo stavio i zašto, ali znaju da iz gradića više ne mogu izaći (a nitko ne može niti ući u njega). Nikakva moderna tehnologija (mobiteli, radio, TV, internet) ne uspijeva probiti kupolu, te je jedini način sporazumijevanja s vanjskim svijetom pisanjem poruka i prislanjanjem istih na stjenke kupole.

Under the Dome – trailer:

Naravno, premda je kupola genijalna premisa, ona je samo setting za ono što King najbolje radi, a to je seciranje međuljuskih odnosa i različitih karaktera, koji se nađu zatočeni na nekom ograničenom prostoru. Vrlo brzo se kristaliziraju dobri momci i oni loši, ali pravi spisateljski majstor će uvijek naći način kako da oni tokom priče promijene mjesta. Tako ćemo i ovdje moći gledati plejadu različitih likova, koji će na bilo koji način pokušati preživjeti ispod kupole, i možda na kraju saznati zašto im se to sve događa.

Mini-serija se prikazuje na američkom CBS-u, a prva epizoda (pilot) emitiran je neki dan. Oni koji su ga imali prilike pogledati kažu da je mističan i prilično spooky, te da se ovoj priči definitivno treba dati šansu.

TAGOVIcbs ispod kupole misterija serija stephen king Under the dome

Komentiraj