Zabava

Aside Banners

United States of Tara

U već smo nekoliko navrata spominjali seriju United States of Tara, ali ovaj put donosimo i službeni pregled serije kojoj se predviđa sjajna budućnost.

Piše , Objavljeno

Kada na jednom projektu okupite Stevena Spielberga, Diablo Cody, Toni Colette i spoznaju da iza serije stoji Showtime koji nam je u proteklih nekoliko godina servirao serije kao što su Dexter, Weeds, Californication, Brotherhood, The L Word ili The Tudors, mala je šansa da ćete podbaciti i jasno je zašto vam predviđaju sjajnu budućnost. Ako ništa drugo, oči javnosti bit će uperene u sve čega se dohvatite. Drugim riječima, da je ista ova ekipa snimila dokumentarac o slivnim vodama, bili bi gledani.

United States of Tara

United States of Tara

United States of Tara

E sad, isti ti ljudi napravili su dramsku seriju koja se bavi jednom američkom obitelji i njihovim svakodnevnim problemima. Mama, tata, sin i kćer. Na prvi pogled, jedna divna obitelj iz kanzaškog predgrađa.
No, kada zagrebete ispod površine, otkrivate da obitelj i nije toliko obična, a to ste donekle mogli izvući iz našeg lejmerskog pokušaja da vam prvo serviramo običnu priču i onda vas zaskočimo obratom. Da, serija ima obrat, u suprotnom bi bila hrvatska serija. Brižna majka, vrijedna kućanica, vjerna žena i predana hraniteljica ima poremećaj ličnosti. Na dnevnoj se bazi bori s različitim osobama koja preuzimaju kontrolu nad njenim životom.

Za početak tu je Tara Gregson, žena novog kova. Kao što smo već i rekli, majka, žena i kućanica koja u slobodno vrijeme oslikava dječje sobe. Žena rastrgana između želje da pod kontrolom drži sve svoje ličnosti i želje da živi slobodnim životom bez opijenosti antipsihoticima.
Tu je i “T“, petnaestogodišnja ličnost čiji su životni ciljevi pušiti travu, ševiti se, kupovati i nositi odjeću koja više otkriva nego pokriva.

United States of Tara

United States of Tara

S vremena na vrijeme Tara se pretvara u Bucka, macho seljobera koji obožava cugati, pucati, kuglati, pljugati i pucati iz nekog drugog oružja. Buck je “stara škola” i jedini muški alter-ego, agresivac i sirovina. BTW, zapitali smo se što se događa kad Buck ode na WC i shvati da nema pišu. Odgovor je, Buck vjeruje da je pimpek izgubio u Vijetnamu što nikako ne objašnjava zašto je na tom mjestu sada ženski spolni organ.
I na kraj, tu je Alice. Žena pedesetih. Kuharica, majka i kućanica s vječito pozitivnim pogledom na život.

Od ostalih likova tu je njen muž Max Gregson (John Corbett – Život na sjeveru, Seks i grad, Moje grčko vjenčanje…), Kate Gregson (Brie Larson), teen kćer koju pubertet neprestano navodi na seksualna eksperimentiranja s raznim čudacima iz škole i Marshall Gregson (Keir Gilchrist – ime koje stavljamo u kategoriju s ostalim sjebanim imenima kao što su Macaulay Culkin, Jake Gyllenhall i Kyle Mclachlan) njihov povučeni, inteligentni, mirni i pomalo feminizirani sin. Svi oni ne samo da znaju za njene probleme već su godinama naučili i živjeti sa svim divnim ličnostima koje opsjedaju um njihove majke i supruge.

Dakle, u kratkim crtama, to bi bilo to.

Vrijedi spomenuti i da je za početak otkupljeno 13 epizoda, prva je emitirana 18. siječnja, a o nastavku odlučivat će, kao i obično, isključivo popularnost serije. Nakon prvih projekcija i emitiranja, kritike su bile uglavnom jako dobre što je… vjerojatno pretpostavljate… jako dobro.

TAGOVIBrie Larson californication dexter diablo cody John Corbett Keir Gilchrist serija showtime steven spielberg tv United States of Tara weeds

Komentiraj