Film i TV

Borba nikada ne prestaje

Aside Banners

Unuk najvećeg Rockyjevog frenda Apolla Creeda dobiva svoj vlastiti film

Piše , Objavljeno

Rocky Balboa je prestar za ring, njegovog sina boks ne zanima, a najveći mu protivnici i prijatelji već odavno briju s anđelima. Jedini koji ostaje u igri je mladić po imenu Adonis Creed!

apolloRocky Balboa, stvoren i utjelovljen od strane legendarnog Sylvestera Stallonea, vjerojatno je najveći filmski sportski junak svih vremena, obični i ne pretjerano pametni fajter koji gotovo bezgrešno prikazuje ljudsku ambiciju i želju za uspjehom pod svaku cijenu. Kroz šest je nastavaka ovaj talijanski boksač pišao krv i nokautirao protivnike, a sada je napokon došlo vrijeme da objesi rukavice o klin i zauvijek se povuče iz ovog opasnog sporta. Da, barem je tako mislio, dok se u njegovom životu nije ukazao mladić po imenu Adonis Creed.

Svaki pravi ljubitelj serijala Rocky  bez problema će vam izrecitirati kronologiju odnosa Balboe i Apolla Creeda (Carl Weathers), koja je počela kao veliko rivalstvo i završila kao još veće prijateljstvo. Nažalost, ono je prekinuto u Rockyju IV, kada sovjetska životinja Ivan Drago (Dolph Lundgren) u ringu ubija nesretnog Apolla. Sada, 30 godina nakon tog nemilog događaja, Creedov unuk Adonis, na užas svoje obitelji, kreće djedovim stopama i pokušava postati boksač, a jedini koji može izbrusiti njegov talent je, naravno, dobri stari Rocky.

michael b

Film pod radnim nazivom Creed već se neko vrijeme povlači po studijima, a izgleda da bi napokon mogao krenuti s realizacijom na proljeće iduće godine. Za režisera je odabran Ryan Coogler (Fruitvale Station) koji je zajedno s Aaronom Covingtonom napisao i scenarij, a mladog bi Creeda trebao igrati Michael B. Jordan. Naravno, Sly će ponoviti svoju ulogu Rockyja te će cijeli ovaj projekt i producirati, a kao sporedni glumci se spominju profesionalni boksači Andre Ward i Tony Bellew, gdje bi potonji trebao biti glavni protivnik Adonisu. Sve u svemu, ideja se čini zanimljivom, ekipa iza projekta je vrlo kvalitetna, a Rockyjev svijet obožavamo već gotovo 40 godina što znači da bi sedmi dio sage mogao biti itekako kvalitetan film!

TAGOVIapollo creed boks creed rocky rocky balboa sylvester stallone

Komentiraj