Film i TV

Doktor Tko?!

Aside Banners

Uskoro ćemo moći pogledati 45 godina izgubljenu Doctor Who priču

Piše , Objavljeno

The Web of Fear je jedna od dvije nedavno pronađene priče kultnog Doctor Who serijala, a ovih će dana po prvi put u 45 godina, postati dostupna gledateljima diljem svijeta.

dr.who web of fear

Prije svega nekoliko dana sve je Whovijance obradovala vijest da je u jednom nigerijskom televizijskom arhivu pronađeno ukupno devet epizoda Doctor Who serijala, koje su smatrane zauvijek izgubljenima. Epizode su sastavni dijelovi dvije povezane priče s kraja 60. godina prošloga stoljeća, The Enemy of the World i The Web of Fear, a upravo će potonja uskoro biti dostupna za kupnju preko iTunes servisa.

The Web of Fear je prvotno emitiran 1968. godine, a ova se priča sastojala od ukupno šest epizoda, s Patrickom Troughtonom kao Drugim Doktorom, te Frazerom Hinesom i Deborah Waitling kao vjernim pratiteljima. Značajna je i po tome što se po prvi put uvodi lik Alistaira Gordona Lethbridge-Stewarta, Doktorova dugogodišnjeg prijatelja, koji u kasnijim sezonama igra značajnu ulogu.

Do sada su nedostajale epizode 2,3 i 6, a nakon nedavnog čudesnog pronalaska, još je samo treći dio smatra izgubljenim. Ipak, čarobnjaci s BBC-a su nekako uspjeli napraviti rekonstrukciju te epizode, koristeći 37 fotografija i audio zapis, dok je ostatak materijala potpuno remasteriziran i spreman za korištenje na modernim uređajima.

The Web of Fear – trailer:

Čak i oni koji nisu ljubitelji ovog dugovječnog i prilično neobičnog britanskog SF serijala, moraju priznati da The Web of Fear izgleda opako zanimljivo. S obzirom na vrijeme u kojem je sniman i činjenicu da je prošlo već 45 godina, sve izgleda jako intrigantno i originalno. Jasno je stoga zašto se obje priče gotovo jednoglasno smatraju ponajboljim dijelovima serijala, te s pravom možemo očekivati iznimno veliku gledanost i dobre reakcije fanova. Kada samo pomislimo kakva se sve izgubljena blaga skrivaju po nekim tamo skladištima i zabitim šupama…

TAGOVIbritanska serija Doctor Who dr. who fandom izgubljene epizode sf SF serija

Komentiraj