Zabava

Samo nek je duuum

Aside Banners

Uživamo u novom brutalnom traileru za ‘Doom’, a sada znamo i kada ćemo ga moći zaigrati!

Piše , Objavljeno

Možda u početku nismo bili toliko nabrijani na novi Doom, ali svakim novim trailerom i gameplay videom sve više iščekujemo kada ćemo napokon moći masakrirati te proklete demone!

doom 1Iako danas više nisu pretjerano popularne old-skul pucačine u kojima si skupljao ključeve za vrata na drugom kraju nivoa, rokao horde neprijatelja koji su se kao muha bez glave zalijetali u tebe i na životu ostajao zahvaljujući strateški postavljenim paketima prve pomoći i oklopa, mi ih svejedno volimo kao i onomad kada smo prvi put zaigrali Doom. Djeca bijasmo, još šmrkava i nevina, uvjerena kako je svijet krasno mjesto prepuno jednoroga i balona od sapunice te prožeto beskrajnim toplim ljetnim danima. A onda je netko isfurao tih par disketa (tko se sjeća točnog broja, dobije original 486-icu s piratskom verzijom) nervozno našvrljanim imenom Doom (ili Dum, Duum i druge varijante) i sve se promijenilo. Krv, pretjerano nasilje, mrak, tama, demoni, smak svijeta, krikovi, kaos… bilo je tako prekrasno!

Danas, 20-ak godina nakon skidanja junfa i neslužbenog ulaska u svijet odraslih, jedva čekamo da se vratimo u svijet Dooma: mjesto u kojem demoni vladaju, a sve što se hoda, puže ili leti te želi rastrgati na sastavne elemente. Prvotno najavljen kao Doom 4 još davne 2008. godine, dugo se kuhao, odgađao, nastavljao i počinjao ispočetka, a sada samo što se napokon nije pojavio u našim rukama. Kultni razvojni tim koji je radio i na ovom dijelu, id Software, 2009. godine biva prodan korporaciji ZeniMax Media, a 2013. godine je odlučeno kako će novi naslov biti jednostavno… Doom. Uskoro smo dobili i prve teasere i trailere, a sada se veselimo jednom sasvim novom!

Doom – campaign trailer:

Kažu kako se ovdje radi o nekakvoj kampanji, ali sumnjamo kako je priča nešto pretjerano zanimljiva. Vjerojatno je tu opet neki Mars, portal koji se otvara i pušta demone i čudovišta iz pakla te jedan obični marinac s motorkom i sačmaricom koji će ih morati sve poslati odakle su došli. I bome, raditi će to sa stilom. Hrpa genijalnih oružja (među kojima i klasici poput BFG) i nove opcije poput specijalnih udaraca i finišera izgledaju prekrasno, a potoci krvi su gotovo opipljivi. Conan je imao te sreće i među prvima zaigrao ovu ljepoticu, a mi ćemo ipak morati pričekati do 13. svibnja 2016. godine, kada igra stiže za PC, XBox One i PS4 platforme. Dovoljno vremena da promijenimo lanac na Zubku!

TAGOVIDoom doom 4 fps id software pucačina

Komentiraj