Zabava

Aside Banners

Vampire Weekend

Odslušali smo album jedne od naših deset glazbenih zvjezdica za 2008. godinu. Vampire Weekend dolaze iz New Yorka, a osim zanimljivog imena, sviraju i vrlo neobičnu glazbu koju zovu Upper West Side Sowieto.

Piše , Objavljeno

Kada vas glazbena kritika proglasi budućom glazbenom zvijezdom, onda postoje dva moguća velika razloga zbog čega ste u društvu odabranih.
Prvi – iza vas stoji mašinerija, koja ima zaposlenih više nego svi internetski portali u Hrvatskoj, dolazite na naslovnice glazbenih i inih magazina puno prije nego uspijete otpjevati jednu notu, a vaše fotografije mogu se na webu pronaći u rezoluciji većoj od poštanske markice.
Drugi – skupili ste prijatelje, svirali godinu dana u podrumu roditeljske kuće, stavili pjesme na svoju MySpace stranicu koju su poslušali skauti diskografskih kuća, ponudili vam ugovor za izdavanje ploče i svijet bogatih i slavnih je pred vama.

Vampire Weekend

Vampire Weekend

Vampire Weekend je bend koji ulazi u drugu kategoriju, jer njihova pjesma Cape Cod Kwassa Kwassa, koja je i prije izlaska debi albuma ušla u Rolling Stoneov izbor 100 najboljih pjesmama 2007. mogla se poslušati jedino na njihovoj stranici.
I nakon što smo odslušali tu njihovu zanimljivu fuziju ska, post-punka, klasične glazbe i afro-beatova možemo bez zadrške reći kako se radi o dosada najsvježijem izdanju tekuće godine. Utjecaj afričke glazbe nije novost u svijetu popa, Britanci su prije dvadeset godina imali Orange Juice, a Amerika i ostatak svijeta Talking Headse, a nešto kasnije na istom valu jašio je i Paul Simon na svojem Graceland albumu.
I upravo na razmeđi gore spomenutog trolista žive Vampire Weekend. Kao Police s idejom, kao Strokesi sa smislom za humor, razigrani, veseli i prije svega zabavni, iako se baš i nećete naplesati na taj vampirski vikend.

TAGOVIalbum glazba Vampire Weekend

Komentiraj