Zabava

Aside Banners

Vantage Point | Točka prednosti

Prije nego povjerujete ljudima koji tvrde da je �Vanatge point� nešto kao �24�, dopustite nam da vas uvjerimo u suprotno...

Piše , Objavljeno

Unatoč zanimljivoj, ali zahvaljujući odličnoj seriji “24”, već pošteno prežvakanoj ideji o scenariju koji se bavi samo jednim satom u danu, ovaj nas je film razočarao na nekoliko razina.

Za početak, poprilično smo raspižđeni neiskorištenim potencijalom glumačke postave koja u najmanju ruku djeluje kao da se slučajno srela na setu pa su zaključili da kad su već tu, mogu i odglumiti u nekom filmu. Druga stvar je prokleto puno nelogičnosti koje u pojedinim trenucima graniče s elementarnim zakonima fizike što nas posebno ljuti jer smo svi odreda fizičari i fizika nam je sve. A ono najgore je možda to da neovisno o sasvim razumnom trajanju filma, nismo mogli dočekati da se jebena agonija završi.

Vantage Point

Vantage Point

Naime, kada po peti put gledate istu glupu priču iz perspektive nekog drugog lika, postajete pomalo nervozni pa čak i atentat na predsjednika SAD-a djeluje poput trosatnog dokumentarca o fascinantnom svijetu gljiva. A kad smo već kod priče, radnja prati nekoliko ljudi (agent, turist, terorist, predsjednik i novinarka) upletenih u prijenos predsjedničkog obraćanja španjolcima koji završava haj-tek atentatom.

Nismo očekivali mnogo, ali čak i ako nemate bogznakakva očekivanja film bi vas mogao poprilično razočarati. S druge strane, na blagajnama je sve završilo poprilično solidno pa bi zaljubljenici u neobavezne političke trilere mogli pronaći 90 minuta isto tako neobavezne zabave.

Idesh! preporuka:Ne idesh!
Redatelj:Pete Travis
Uloge:Dennis Quaid, Matthew Fox, Forest Whitaker…
Trajanje:90 minuta

TAGOVIakcija Dennis Quaid film forest whitaker Matthew Fox Pete Travis Točka prednosti triler Vantage Point

Komentiraj