Zabava

billie eilish rocks

Aside Banners

Već četiri godine odgovara na ista pitanja, ali svaki put drukčije – Billie Eilish odrasta pred našim očima

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: Vanity Fair/ Youtube Screenshot

Da nas sretnete prije četiri godine i pitate nas gdje se vidimo za četiri godine – nikada ne bismo rekli jako puno stvari koje su nam danas stvarnost. Ne samo zbog pandemije, nego i mnogih drugih stvari. Jedna od njih je Billie Eilish. Vanity Fair je napravio odličan intervju s njom, četvrtu godinu zaredom, ali prije svega moramo se dotaknuti fenomena koji se zove Billie Eilish Pirate Baird O’Connell.

Danas vjerujemo da je Billie, ne samo iz pop-kulturalnih razloga, ime koje će biti poznato u kućanstvima. Osim ako živite s bakom ili osobom koja ne mari za ičim drugim osim “istine” koju će uloviti na televiziji.

Prije četiri godine to nije bilo tako. Tada, 2017., je njeno ime bilo nešto što će nam biti u joj-znam-ju-na-vrhu-mi-jezika ladici. Bavila se glazbom, možda nam je za naš tadašnji konzervativniji pristup bojama kose bila čudna, ali realno obožavamo Rodmana pa je pojam konzervativnog dosta relativan.

Dvije godine nakon toga je Billie Eilish obožavateljstvo stvorilo svojevrstan nepokolebljiv “kult” povezan s njenim likom i djelom (naravno da nije kult, nego samo privlačimo pažnju diskutabilnim izborom termina).

Njezino ime sada spominjemo u kontekstu pojašnjavanja generacijski bliskim poznanicima zašto se “današnja mladež” tako “čudno i kričavo” oblači.

Jednostavno to napravimo tako da im kažemo: “Znaš onu ekipu kojoj je Eminem bio Bog i batina? E, pa njima je to Billie.”

To će im često “upaliti lampicu”.

Danas je Billie jako poznata. Hoće to tako kad si dobitnica pet Grammyja i stojiš iza mase sveprisutnih hitova. Razvalila je gdje god je stigla. Ima hitove koji se vrte po Tik Toku, a danas je to isto znak uspjeha. Danas i ona zašto-se-ti-klinci-tako-oblače ekipa zna tko je Billie. I trebaju znati.

Billie je stvarno jako puno postigla i zanimljivo nam je gledati kako se razvija ne samo glazbeno već i karakterno. Odrasta pred našim očima.

Vanity Fair upravo zbog tog svake godine s Billie radi intervju  u isto vrijeme te joj postavljaju ista pitanja. Smatramo to zanimljivim projektom te se nadamo da će ostati ustrajni.

Da je bar netko s nama radio takve intervjue. Nije da se i ovako ne želimo šamarati za izjave koje smo imali sa 16, ali vječan trag bi nam bio draži zbog daljnje motivacije.

Svakako si odvojite vremena i pogledajte o čemu se radi, bili vi fanovi ili ne. Trebalo bi znati nešto o njoj, pogotovo ako želite ići na Milijunaša gdje bi vas mogli pitati  kako se zove pas od Billie Eilish.

.

TAGOVIBillie Eilish intervju vanity fair