Zabava

Aside Banners

Veliki filmski kviz

Stavljamo na kušnju vaše poznavanje filmske umjetnosti u ovom velikom, najvećem ikada filmskom kvizu

Piše , Objavljeno

Prvi stupanj – za one koji generalno nemaju pojma o filmu, ali tu i tamo pogledaju neki…

1. Kum

Ne sumnjamo da znate da Robert Duvall ima jednu od ključnih uloga u Coppolinom “Kumu” kao donov odvjetnik i savjetnik (consigliere). Kako se zvao Duvallov lik?:
a. Santino “Sonny” Corleone
b. Tom Hagen
c. Anto Nobilo

2. Star Wars

“Star Wars” nije jedini film Georgea Lucasa iako je svakako njegov najpoznatiji. Koji je od ovih filmova Lucasovo djelo?:
a. Američki grafiti
b. Američki gangster
c. Američka pita

3. Rambo

Prijatelji ga zovu Rambo, ali prvo ime ovog vječnog borca za prava potlačenih i zarobljenih je…:
a. John
b. Amadeus
c. Mladi Jastreb

4. Beskrajni dan

Koga je Murray pokušao “zveknuti” za trajanja svog “beskrajnog dana”?
a. Michelle Pffeifer
b. Stelu Ward
c. Andie McDowell

5. Sedam

Koju žrtvu Mills i Sommerset prvu pronalaze?:
a. Odvjetnik Eli Gould
b. Debelog gada koji je zaronio u špagete
c. Diler oguljene kože

6. Matrix

Na kraju prvog dijela “Matrixa” bili smo prezadovoljni kada smo začuli predivne zvuke kojeg benda:
a. Ramirez
b. Rage Against The Machine
c. The Rolling stones

7. Predator

Arnie nije jedini koji je nakon lova na Predatora započeo lov na glasače. Guverner Minnesote od 1999-2003 bio je:
a. Carl Weathers
b. Jesse Ventura
c. Slavko Linić

8. Casablanca

Iako mnogi pogrešno citiraju ovu kultnu rečenicu, u narodnoj predaji ona ide, “Play it again…”:
a. Fred
b. Maskime Mrvico
c. Sam

9. Mad Max

Mnogi ga znaju kao “Mad Maxa”, ali njegovo je puno ime:
a. Max Rockatansky
b. Max Madowitz
c. Max Luburić

10. Dan nezavisnosti

Jedan od najglupljih konačnih obračuna svih vremena odigrao se na ovaj način:
a. Svemirci se zaraze virusima na koje su ljudi dugim boravkom na zemlji postali otporni
b. Svemirci izgube štitove nakon što “naši” ubace virus u njihov sistem
c. Svemirci se zaraze vaginalnim herpesom nakon što provedu noć u postelji Vivice A. Fox

Drugi stupanj – znate nešto o filmu, ali nedovoljno da s nama uđete u dublju raspravu…

11. Carlitov način

Tko na kraju skonča Carlita?
a. Benny Blanco from Brooklyn
b. Benny Blanco from the Bronx
c. Benny Blanco from Bed-Stuy

12. Nema zemlje za starce

Koliko je Oscara pokupio “No country for old men”?:
a. pet
b. šest
c. četiri

13. Privedite osumnjičene

McMannus je Stephen Baldwin, Kint je Spacey, Dean Keatone je Gabriel Byrne, a Hockney Kevin Pollak. Tko je Fred Fenster?
a. Giancarlo Esposito
b. Chazz Palminteri
c. Bencio Del Toro

14. Fine mrtve djevojke

Tihi muž odlične Inge Appelt u lezbijanerskom filmu Dalibora Matanića je…:
a. Ivo Gregurević
b. Ivica Vidović
c. Ilija Zovko

15. Empire of the Sun

Tko je Jim Graham u filmu Stevena Spielberga “Empire of the sun”?:
a. Viggo Mortensen
b. Christian Bale
c. Josh Brolin

16. Gladijator

što je osim krvoločnog gladijatorskog sporta zajedničko “Trkaču” i “Gladiatoru”?
a. Redatelj
b. Predložak Stephena Kinga
c. Sven-Ole Thorsen

17. Trainspotting

Prema čijoj je knjizi nastao “Trainspotting”?
a. Irvine Welsh
b. John Hodge
c. Nick Hornby

18. Rekvijem za snove

Darren Aronofsky prije i poslije Rekvijema snimio je još neke filmove. Jedan od njih nije:
a. Pi
b. Donnie Darko
c. The Fountain

19. Indiana Jones

Tko je bio mladi Indiana Jones u trećem nastavku?:
a. Vince Vaughn
b. Josh Brolin
c. River Phoenix

20. Superman

Pravo ime Supermana je?:
a. Jor-El
b. Kal-El
c. Mat-El

Treći stupanj – zaslužujete da se skupa s nama elitistički kurčite znanjem filmskih nebitnosti

21. Barry Lyndon

Tko glumi Lyndona?:
a. Ryan O’Neal
b. Tom Hulce
c. Patrick Magee

22. Hot Fuzz

Jedan od akcijskih filmova u kojem uživaju Pegg i Frost uključuje surfere, a zove se…:
a. Dan velikih valova
b. Point Break
c. Surf Ninjas

23. Heathers

Glavne face u srednjoj su tri kul cure imena Heather, a Winona Ryder je…:
a. Rebecca
b. Dorothy
c. Veronica

24. Bill & Ted’s Excellent Adventure

Ted je Keanu Reeves, tko je Bill?
a. Alex Winter
b. Dana Carvey
c. Matt Damon

25. O za osvetu

Iako ga gledamo cijeli film, misterioznom čovjeku kodnog imena “V” nikada ne vidimo facu, ali on je:
a. Fred Ward
b. Hugo Weaving
c. Jet Li

26. Cool hand Luke

Koliko kuhanih jaja poždere Paul Newman u nezaboravnoj sceni?
a. 50
b. 73
c. 100

27. Donnie Darko

Koji se dio aviona spičio u kuću Donniea Darka?
a. Motor
b. Krilo
c. Crna kutija

28. Cannibal Ferox

Film “Cannibal Ferox” poznat je pod još jednim imenom, a ono je…:
a. Cut off their limbs
b. Jungle Fever
c. Make them die slowly

29. Amadeus

Uz genijalnu Hulceovu interpretaciju, još je nešto karakteristično za formanovog Mozarta (navodno je riječ o povijesnoj činjenici):
a. Neprestani tikovi
b. Iritantni smijeh
c. Puckanje prstima

30. The Royal Tenenbaums

Tko je narator filma “The Royal Tenenbaums”?
a. Ian McShane
b. Alec Baldwin
c. Morgan Freeman

REZULTATI:

1:b | 2:a | 3:a | 4:c | 5:b | 6:b | 7:b | 8:c | 9:a | 10:b | 11:b | 12:c | 13:c | 14:b | 15:b | 16:c | 17:a | 18:b | 19:c | 20:b | 21:a | 22:b | 23:c | 24:a | 25:b | 26:a | 27:a | 28:c | 29:b | 30:b

5-10 Točnih:Vjerojatno si briljirao/briljirala u prvom stupnju što znači da te film zanima kao nas tvoje mišljenje o sedmoj umjetnosti…

10-15 Točnih:Prvi si stupanj savladao/savladala što znači da o filmu znaš vrlo malo i trebaš dobro razmisliti prije nego počneš davati savjete o onome što treba pogledati u kinu…

15-20 Točnih:Opa, ti si sigurno glavna faca kad se u društvu priča o filmovima Rolanda Emmericha ili Michaela Baya, ali to ne znači da o filmu možeš razgovarati s NAMA…

20-25 Točnih:Opako, ti si naš čovjek! Ako nam preporučiš neki film, mogli bi te čak i poslušati što ne znači da si spreman za kurčenje epskih razmjera…

25-30 Točnih:Postoji sumnja da si se prilikom rješavanja obilno koristio internetom, a ako nisi… Ti si Džedaj filmske trivije ili u prenesenom značenju, drkadžija koji treba naći život jer gleda previše filmova.

TAGOVIfilm kviz

Komentiraj