Film i TV

Di su pare?!

Aside Banners

Veronica Mars dobila prvi trailer, evo na što su otišli crowdfunding novci

Piše , Objavljeno

Kad se male ruke slože… tako otprilike ide i priča oko filma Veronica Mars, kojega su od propasti spasili vjerni fanovi i jedna od najuspješnijih Kickstarter kampanja.

veronica mars

Kickstarter i crowdfunding su u trećem mjesecu prošle godine spasili dugo priželjkivanu filmsku adaptaciju pustolovina Veronice Mars, a za uzvrat su dobili neviđeni publicitet i status mjesta gdje se i vaši snovi mogu ostvariti. Da, gotovo je godina dana prošla od kada su Rob Thomas i njegov projekt skupili 5,7 milijuna dolara, te dokazali velikim filmskim studijima da publika želi gledati ovaj film i za to je voljna platiti koju novčanicu više.

Veronica Mars je jedna od onih serija koje se nikada nisu probile do samog vrha TV programa, ali je kroz tri sezone uspjela skupiti poprilično veliku i nevjerojatno fanatičnu bazu obožavatelja. Priča o mladoj Veronici (Kristen Bell), koja se iz New Yorka vraća u svoj rodni gradić Neptune kako bi riješila ubojstvo srednjoškolske prijateljice, a usput se uplete u mrežu mnogo šire i zabavnije zavjere, godinama se planirala adaptirati za film, ali novaca i interesa velikih filmskih studija jednostavno nije bilo. Zato je uskočio Kickstarter, te se kampanja za snimanje ovoga projekta vrlo brzo pretvorila u jedan od najvećih hitova crowdfunding sustava, a sada napokon možemo vidjeti na šta je utrošeno tih gotovo šest skupljenih milja.

Veronica Mars – trailer:

Izgleda da su duh i lepršavost originala ostali i u seriji, što će fanovima biti i najvažnije. Istina, svi su glumci danas 10 godina stariji nego kada su počeli igrati te uloge, ali sve će se to itekako dobro uklopiti u novu Veronicinu pustolovinu, kojom svojeg bivšeg pokušava osloboditi krivnje za ubojstvo, te u isto vrijeme preživjeti godišnjicu mature.

Film bi se u odabranim kinima trebao naći već 14. ožujka ove godine, a s obzirom na to da originalna serija i nije polučila neki uspjeh na našem tržištu, teško je očekivati da ćemo Veronicu Mars gledati na domaćim velikim platnima. No, tko zna, možda se varamo!

TAGOVIcrowdfunding film kickstarter rekord crowdfunding serija Veronica Mars

Komentiraj