Zabava

Nepovratnu kartu za Hollywood, molim

Aside Banners

VIDEO: Evo koliko zarađuju svi koji rade na visokobudžetnom hollywoodskom blockbusteru

Otići u Hollywood i raditi na filmskom setu je san mnogih ljudi diljem svijeta. Istina, većina sanja biti slavna glumica ili glumac, ali nije nimalo loše biti niti nekakav pomoćnih rasvjete ili asistent produkcije!

Piše , Objavljeno

Možda je sve to što vidimo na televiziji ili čitamo po portalima samo lažni bling-bling, ali čak i ako nam mažu oči kako ne bismo otkrili pravu istinu o životu profesionalca u filmskom svijetu Hollywooda, uopće ne sumnjamo da je svejedno bolje nego raditi nešto tu kod nas. Zapravo, mnogima je to i najveći san, a ako zanemarimo sve one koji žele biti slavni glumci, veliki redatelji i poznati scenaristi (taj sam!), na snimanju jednog običnog hollywoodskog filma ima mjesta i posla za još barem par stotina, pa čak i tisuća ljudi. I svi oni zarađuju sasvim solidnu paricu. Ekipa Vanity Faira nam je napokon otkrila koja je to zapravo lova!

How Much Everyone Working On a $200 Million Movie Earns – video:

Kao podloga je uzet jedan hipotetski blockbuster s produkcijskim budžetom od 200 milijuna dolara. Samu kremu s vrha poberu glavni glumci, redatelj, scenaristi i producenti, a onda se ta lova samo smanjuje kako idemo od direktora fotografije, montažera, VFX majstora, kostimografa, skladatelja i ostale ekipe pa sve do statista, koji po danu snimanja uglavnom dobiju oko 150 dolara. S tim novcima možda nećeš kupiti novog Ferrarija, ali svakako je početak. Jer na kraju krajeva, od tih 150 dolara do 12 milijuna je svega nekoliko malenih stepenica!

TAGOVIblockbuster film glumac hollywood redatelj scenarist statist zarada

Komentiraj