Film i TV

Ferrell i Hart protiv crtića

Aside Banners

Vikend kino report: Animirani ‘Home’ potukao urnebesnu komediju ‘Get Hard’

Piše , Objavljeno

Ovaj je tjedan u kinima napokon počelo igrati nekoliko zanimljivijih naslova, a čak su dva filma opravdala status blockbustera. Je li suša napokon gotova?

home 1Ožujak definitivno neće ostati zapamćen po izobilju zanimljivih i kvalitetnih kino naslova, no početak proljeća, osim visibaba i lastavica, doziva i neke malo jače naslove pa slobodno možemo reći kako je predsezona ljetnih blockbustera službeno započela upravo ovaj vikend. Zarađeni su fini novci, a prave nam poslastice tek slijede!

Na prvo je mjesto očekivano zasjeo DreamWorksov crtić Home i to sa zaradom od fantastičnih 54 milijuna dolara, što je negdje u rangu s nedavnim hitovima poput Big Hero 6 i The SpongeBob Movie, a ako ovaj animirani film nastavi nekim klasičnim obrascem zarade, bez problema bi se moglo skupiti nekih 180 milijuna dolara u SAD-u. S obzirom na ne toliko agresivnu marketinšku kampanju i osrednje ocjene publike i kritike možda je malo neočekivan ovako dobar rezultat, ali činjenica je kako u kinima već neko vrijeme ne igra ništa namijenjeno obiteljima pa ovaj crtić dolazi kao naručen i vještom kombinacijom simpatičnih likova i poznatih glasova pogađa baš tamo gdje najviše treba!

Home - glavno je da su likovi slatki i sve prolazi!

Home – glavno je da su likovi slatki i sve prolazi!

Na drugom je mjestu jako dobro otvorila komedija Get Hard i to s 34,6 milijuna dolara što je u samom vrhu među filmovima dvojice njezinih glavnih glumaca, Willa Ferrella i Kevina Harta. Ovaj dvojac već ima takav pedigre da će gledatelji pohrliti u kina na bilo što u čemu glume, a mora se priznati kako je sam trailer napravio izvrstan posao u privlačenju publike. Kao i svaka druga blesava komedija, ni Get Hard nije dobro prošao kod kritike, a reakcije publike su uglavnom podijeljene, ali za producente ne bi trebao biti nikakav problem spremanje u džep barem 100 milja dolara do kraja prikazivanja. U svakom se slučaju isplatilo!

Get Hard - ovo je smiješno i na slici, a kamoli ne na filmu

Get Hard – ovo je smiješno i na slici, a kamoli ne na filmu

Na treće je mjesto pao prošlotjedni broj 1, Insurgent, koji je ovaj vikend zaradio svega 22,1 milijun dolara i sada se čini kako neće završiti toliko bolje od Divergenta, ako uopće i pređe njegove brojke. S druge strane, Cinderella i dalje nastavlja ubirati finu lovu pa joj je četvrto mjesto donijelo novih 17,5 milijuna dolara i sada se čini kako će ova adaptacija prastare bajke postati najprofitabilniji film 2015. godine… barem do idućeg mjeseca! I vani se bilježe sjajni rezultati pa Pepeljuga svaki tjedan zaradi barem 40-ak milijuna dolara, a tek se čeka premijera u Japanu, zemlji koja ima vrlo neobičan fetiš prema svemu što dolazi iz Disneya i platit će opasnu lovu da to vide.

Prvu petorku zaokružuje još jedna premijera, indie horor It Follows, koji je zaradio malenih 4 milijuna dolara uz veliku napomenu da je igrao u svega 1 200 kino dvorana te da nije imao apsolutno nikakvu marketinšku kampanju. Zarada je ostvareno isključivo zahvaljujući usmenoj predaji i fantastičnim ocjenama koje film ubire na svakom koraku, a napravljen je i veliki posao na društvenim mrežama. Kažu kako film unosi mnogo novina u već isfurani žanr horora, a nadamo se kako sav buzz nije bio uzaludan!

It Follows - pouka filma: nemojte se seksati. Nikada!

It Follows – pouka filma: nemojte se seksati. Nikada!

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

  1. Home – 54 milijuna dolara
  2. Get Hard – 34,6 milijuna dolara
  3. Insurgent – 22,1 milijun dolara (86,4 milijuna dolara ukupno)
  4. Cindarella – 17,5 milijuna dolara (150 milijuna dolara ukupno)
  5. It Follows – 4 milijuna dolara (4,7 milijuna dolara ukupno)
  6. Kingsman: The Secret Service – 3 milijuna dolara (119,4 milijuna dolara ukupno)
  7. Run All Night – 2,2 milijuna dolara (23,8 milijuna dolara ukupno)
  8. The Second Best Exotic Marigold Hotel – 2,2 milijuna dolara (28,1 milijun dolara ukupno)
  9. Do You Believe? – 2,1 milijun dolara (7 milijuna dolara ukupno)
  10. The Gunman – 2 milijuna dolara (8,8 milijuna dolara ukupno)

Idući nas vikend očekuje samo jedno otvaranje, ali to je sasvim jasno s obzirom na naslov o kojem se radi. Da, Furious 7 napokon dolazi u kina i nitko normalan nije niti pomislio staviti svoj film u izravan okršaj s Vinom Dieselom, Dwayneom Johnsonom i pokojnim Paulom Walkerom. Prošli je nastavak u prvom tjednu zaradio ogromnih 135 milijuna dolara (dakle, više od ovotjedne ukupne kino zarade), a očekuje se kako će sedmica čak i nadmašiti te brojke jer neke stvari koje smo mogli vidjeti u trailerima jednostavno zahtijevaju da ih vidimo u nekoj IMAX dvorani!

Furious 7 - samo jedna od očekivanih nebuloza

Furious 7 – samo jedna od očekivanih nebuloza

Možda je nebuloza i nema nikakve veze sa zdravim razumom, ali teško se ne složiti kako se radi o vrhunskoj, hollywoodskoj, visokobudžetnoj rasturačini. A nismo niti spomenuli Jasona Stathama! Čekamo, čekamo…

TAGOVIblockbuster box office Filmovi hitovi kino vikend vikend kino report

Komentiraj