Film i TV

Boy bandovi ponovno na vrhu

Aside Banners

Vikend kino report: Boy band One Direction osvojio SAD

Piše , Objavljeno

Ovaj je tjedan prošao u znaku američke verzije Praznika rada (Labor Day), ali i velikog uspjeha 3D koncertnog filma grupe One Direction, te španjolske dramedije Instructions Not Included.

one direction

I ovog je vikenda stanje na američkim kino blagajnama bilo relativno mirno i u gabaritima prosjeka, te se nije našao niti jedan izraziti favorit, pa su tako čak 24 filma zaradila više od milijuna dolara. Izvrsna je to prilika za manje i slabije reklamirane filmove, da se domognu mrvica kolača.

On je pak svojim velikim dijelo završio u ustima momaka iz benda One Direction (homoseksualne aluzije su sasvim slučajne), koji su svojim koncertnim 3D filmom This is Us, zaradili 17 milijuna dolara. Za bend koji postoji tek godinu-dvije, te se po popularnosti (još) ne može mjeriti s Justinom Bieberom ili Michaelom Jacksonom, ovo je izvanredan rezultat, te laka lova (istina, sumnjamo da će oni od toga vidjeti i 1%, ali sve je to biznis).

Iskrena sućut svim roditeljima tinejdžerki

Iskrena sućut svim roditeljima tinejdžerki

Očekivano, veći dio publike su činile žene (87%), točnije, djevojčice mlađe od 17 godina (65%), koje su film uglavnom okarakterizirale kao odličan. Na žalost za One Direction i njihove produkcijske mecene, prvim ‘laufom’ se vjerojatno ispucala većina publike i fanova koji su htjeli pogledati film, te je vrlo velika vjerojatnost da će već idućeg vikenda zarada biti kudikamo manja. No, zaraditi će s fina lovica i na svjetskom tržištu!

Na drugom se mjestu izvrsno drži biografska drama The Butler, koja je zaradila novih 14,7 milijuna dolara. Nakon vrlo uspješnog 42, ovo je već druga ovogodišnja biografija s afroameričkom glavnom ličnosti, koja će prebaciti 100 milijuna dolara na domaćem tržištu, što će nesumnjivo potaknuti snimanje sličnih filmova.

Hit komedija We’re The Millers je također pala za jedno mjesto, ali i treća je pozicija donijela finih 12,6 milijuna dolara. Izvrsna usmena predaja, dobar marketing i glumci koji su mamac za publiku, formula je koja nikako ne može izgubiti. Glavna zvijezda filma, Jennifer Aniston, također može zadovoljno trljati ruke, jer joj je ovo već šesti film sa zaradom većom od 100 milijuna dolara na domaćem tržištu, što je uspjeh koji većina glumaca ne doživi tokom cijele svoje karijere.

Prošlog se tjedna navodno pojavila još jedna fotka iz filma We're The Millers, ali Internet ju je automtski izbrisao, tako da nam još uvijek ostaje samo ova...

Prošlog se tjedna navodno pojavila još jedna fotka iz filma We’re The Millers, ali Internet ju je automtski izbrisao, tako da nam još uvijek ostaje samo ova…

No pravo je iznenađenje i glavna priča ovoga vikenda nevjerojatni uspjeh španjolske komedije Instructions Not Included, koja je otvorila u svega 347 kino dvorana diljem SAD-a, pritom zaradivši velikih 7,5 milijuna dolara. Drugim riječima, svugdje gdje je igrala, tražilo se sjedalo više. Ameri inače ne puše stranu kinematografiju, ali pošto Latinoamerikanci čine značajan dio opće populacije, filmovi sa španjolskog govornog područja prolaze relativno dobro. Instrukcije su dobile izvrsne ocjene, a univerzalne poruke o obitelji i ljubavi siguran su mamac za publiku.

Instructions Not Included je topla obiteljska komedija kakva će uvijek naći svoju publiku

Instructions Not Included je topla obiteljska komedija kakva će uvijek naći svoju publiku

Ostatak liste nije donio nikakve posebne zanimljivosti, osim katastrofalnog otvaranja akcijskog trilera Getaway, sa Selenom Gomez i Ethanom Hawkeom u glavnim ulogama. FIlm se u svom prvom vikendu prikazivanja smjestio tek na deveto mjesto, sa zaradom od 4,5 milijuna dolara. S obzirom na gotovo nepostojeći marketing i katastrofalne ocjene, ovaj rezultat i nije toliko loš, ali Ethan Hawke bi definitivno mogao poraditi na svom odabiru uloga, jer se svako malo pojavi u nekoj ovakvoj katastrofi…

Pogled odraslog čovjeka koji mora glumiti u filmu sa Selenom Gomez

Pogled odraslog čovjeka koji mora glumiti u filmu sa Selenom Gomez

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

  1. One Direction: This Is Us– 17 milijuna dolara
  2. The Butler – 14,7 milijuna dolara (74 milijuna ukupno)
  3. We’re the Millers – 12,6 milijuna dolara (110 milijuna ukupno)
  4. Planes–  7,8 milijuna dolara (70,8 milijuna ukupno)
  5. Instructions Not Included  – 7,5 milijuna dolara
  6. Elysium – 6,3 milijuna dolara (78,4 milijuna ukupno)
  7. The Mortal Instruments: City of Bones – 5,2 milijuna dolara (22,7 milijuna ukupno)
  8. The World’s End – 4,8milijuna dolara (16,6 milijuna ukupno)
  9. Getaway– 4,5 milijuna dolara
  10. Percy Jackson: Sea of Monsters – 4,4 milijuna dolara (55 milijuna ukupno)

Idući će tjedan pak proći u znaku samo jednog filma, Riddicka! Nećemo skrivati našu ljubav prema ovog fiktivnom vanzemaljcu, koji je u Pitch Blacku i Kronikama dokazao da je jedan od boljih SF junaka, a u akcijsku je zvijezdu pretvorio i svog tumača, Vina Diesela.

Jedan je... RIDDICK!

Jedan je… RIDDICK!

Treći i (nadamo se) završni dio serijala vraća stvari na početak, te sučeljava Furijanca s najgorim ljudskim šljamom i najopakijim alien čudovištima. Jedva čekamo!

TAGOVIakcija film komedije sf vikend kino report

Komentiraj