Zabava

Dobar filmski vikend

Aside Banners

Vikend kino report: ‘Goosebumps’ i ‘Bridge of Spies’ na vrhu, ‘Crimson Peak’ razočarao

Piše , Objavljeno

U vikendu u kojem smo imali čak četiri nova šira otvaranja niti jedan film nije uspio izdominirati, ali zato je bilo onih koji su razočarali.

goose 1Iako nije imao pretjerano agresivnu marketinšku kampanju te je čak i sam Sony bio poprilično pesimističan oko njegova uspjeha, Goosebumps je nadmašio sva očekivanja i premijerni vikend u kinima završio na prvom mjestu s 23,5 milijuna dolara zarade. Halloween akcijska avantura ima dovoljno toga za ponuditi i starijima i klincima/tinejdžerima tako da je demografija poprilično široka, a na odmet nisu niti za ovaj tip filma začuđujuće visoke ocjene kritike i gledatelja. Rađen po serijalu kratkih horor priča R.L. Stinea, kao jedan od većih utega je svakako imao Jacka Blacka u ulozi samog autora, ali izgleda kako je i njegovo prokletstvo loših rezultata na box officeu napokon prekinuto. Njušimo li to novu franšizu ala Noć u muzeju?

Goosebumps - je li se Jack Black napokon izvukao iz crne rupe?

Goosebumps – je li se Jack Black napokon izvukao iz crne rupe?

Na drugo je mjesto shodno tome pao SF spektakl The Martian s novih 21,5 milijuna dolara, a ovaj film opasno gazi k tome da postane film s najvećom zaradom i za Ridleya Scotta i za Matta Damona. Istom se na žalost ne može nadati Steven Spielberg, čija je hladnoratovska špijunska drama Bridge of Spies otvorila trećim mjestom uz zaradu od 15,3 milijuna dolara. S obzirom na renome redatelja, Toma Hanksa u glavnoj ulozi i fantastične ocjene kritike, očekivalo se i više, ali ovakav tip ozbiljnijeg filma rijetko kada uistinu eksplodira. Svejedno, za očekivati je kako će se dobro držati u narednim tjednima, a možda nekako uspije dogurati i do 100 milijuna dolara, pogotovo ako se počne širiti vijest o kakvim oscarovskim nominacijama.

Bridge of Spies - Tom Hanks, dosadno dobar kao i uvijek

Bridge of Spies – Tom Hanks, dosadno dobar kao i uvijek

Četvrtim je mjestom razočaravajuće otvorio Crimson Peak, gotička horor ekstravaganza Guillerma del Toroa i to sa svega 12,8 milijuna dolara, što nikako nije dobar rezultat s obzirom na marketing i vrlo dobre ocjene. Mia Wasikowska, Jessica Chastain i Tom Hiddleston u glavnim ulogama također nisu bili dovoljno dobar mamac, a najbolje je obješnjenje ovakvom razočaranju to što je film jednostavno izgledao previše bizarno i nadrealno za klasičnog kino gledatelja, koji će očigledno mnogo prije dati lovu za nekakvu milijun puta viđenu glupariju o opsjedanju. Šteta, žao nam je ovakvog talenta i truda…

Crimson Peak - Guillermo je ovaj put ipak otišao predaleko

Crimson Peak – Guillermo je ovaj put ipak otišao predaleko

Prvu petorku zatvara animirani Hotel Transylvania 2 s novih 12,2 milijuna dolara, a osim nastavka agonije za Pan (svega 5,9 milijuna dolara u drugom tjednu prikazivanja), jedino što još valja izdvojiti jest sramežljivo otvaranje sportske drame Woodlawn. Milijunta priča o nekom tipu koji igra američki nogomet i mora pobijediti sam sebe kako bi postao najbolji uspjela je privući gledatelja u vrijednosti od 4,1 milijun dolara, a nećemo se previše niti osvrtati na ovaj film jer je sasvim sigurno kako ga u našim kinima nećemo gledati!

Woodlawn - sjašite više s tim američkim nogometom...

Woodlawn – sjašite više s tim američkim nogometom…

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

  1. Goosebumps – 23,5 milijuna dolara
  2. The Martian – 21,5 milijuna dolara (143,8 milijuna dolara ukupno)
  3. Bridge of Spies – 15,4 milijuna dolara
  4. Crimson Peak – 12,8 milijuna dolara
  5. Hotel Transylvania 2 – 12,2 milijuna dolara (136,4 milijuna dolara ukupno)
  6. Pan – 5,9 milijuna dolara (25,7 milijuna dolara ukupno)
  7. The Intern – 5,4 milijuna dolara (58,7 milijuna dolara ukupno)
  8. Sicario – 4,5 milijuna dolara (34,7 milijuna dolara ukupno)
  9. Woodlawn – 4,1 milijun dolara
  10. Maze Runner: The Scorch Trials – 2,7 milijuna dolara (75,4 milijuna dolara ukupno)

Idući tjedan uistinu hrpetina uzbuđenja. Najiščekivaniji je svakako Steve Jobs, biografska drama o tvorcu Applea koja već neko vrijeme kruži kinima u limitiranoj distribuciji, a sada će se napokon pokazati cijelom svijetu. Danny Boyle iza kamere, Aaron Sorkin kao scenarist i Michael Fassbender kao naslovni junak… ne može biti loše pa da je i najgore na svijetu!

Steve Jobs - barem nije Ashton Kutcher

Steve Jobs – barem nije Ashton Kutcher

Jaka će konkurencija svakako biti Paranormal Activity: The Ghost Dimension, peti nastavak već debelo isfurane franšize koji će svejedno uspjeti odvaliti barem 10-20 milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja. Ipak, Noć vještica je pred vratima, a nema ništa bolje nego usrati se od straha zbog duhova koje ćemo ovaj put napokon i vidjeti!

Paranormal Activity: The Ghost Dimension - jezivo dijete je sve što ti treba

Paranormal Activity: The Ghost Dimension – jezivo dijete je sve što ti treba

Teško je reći kako će proći The Last Witch Hunter, fantasy akcić s Vinom Dieselom kao posljednjim lovcem na vještice koji, naravno, spašava svijet. Ovakvi filmovi rijetko kada prođu dobro u kinima, ali ne treba podcijeniti zvjezdani status starog Diesela koji bi mogao biti dovoljan da izbavi ovu ludoriju iz jama propasti.

The Last Witch Hunter - kada nije Dom Toretto, Vin Diesel je... ovo!

The Last Witch Hunter – kada nije Dom Toretto, Vin Diesel je… ovo!

Koji bi milijunček mogla otkinuti i komedija Rock the Kasbah s Billom Murrayem u glavnoj ulozi, a gotovo nikakve šanse ne dajemo teen dramediji Jem and the Holograms, koja uz ovakvu konkurenciju i katastrofalne reakcije mjesecima prije nego što se uopće pojavila u kinima uistinu nema što tražiti na repertoaru. A ako se dogodi kakvo čudo… e neka ga đava nosi!

TAGOVIblockbuster box office Filmovi hitovi kino vikend vikend kino report

Komentiraj