Film i TV

Džungla jede sve!

Aside Banners

Vikend kino-report: ‘Knjiga o džungli’ nedodirljiva treći vikend za redom, ‘Keanu’ jedini nije razočarao

Piše , Objavljeno

Nezaustavljivi niz The Jungle Booka nisu mogle zaustaviti niti tri nove premijere, a ova je bajka zaradila gotovo jednako kao ostalih devet naslova na listi!

keanu 2Uf, kakav je jackpot Disney pogodio s The Jungle Bookom! Ova epska bajkovita avantura već treći tjedan ne silazi s prvog mjesta box officea, a ovaj je vikend taj spektakl Jona Favreaua zaradio novih 42,4 milijuna dolara, skoro pa jednako kao ostalih devet naslova na ovoj listi. Osim što diže veliku lovu u domovini, prihodi se gomilaju i u ostatku svijeta, tako da je ukupna zarada sada nešto manje od 700 milijuna dolara i čini se kako je milijarda sasvim izgledna.

The Jungle Book - u stvarnosti bi ga čak i ovi vjerojatno biljožderni majmuni pojeli ODMAH

The Jungle Book – u stvarnosti bi ga čak i ovi vjerojatno biljožderni majmuni pojeli ODMAH

Na drugom je mjestu ostala fanstastična akcijada The Huntsman: Winter’s War sa svega 9,4 milijuna dolara, što je daleko ispod onoga što su u Universalu očekivali. Kada se ovoj brojci pribroji zarada sa svih tržišta, dolazi se do cifre od 130 milijuna dolara, što je jedva nešto više od produkcijskih troškova, ali kada se lova podijeli, jasno je kako će drugi dio planirane franšize potonuti poput Titanica. Kako stvari stoje, izgleda kako je ovo posljednji put da je Chris Hemsworth odigrao mitskog Lovca, ali nema brige… ima on još dovoljno metaka u pištolju da može mirno spavati.

The Huntsman: Winter's War - šteta kostima

The Huntsman: Winter’s War – šteta kostima

Trećim je mjestom otvorila zanimljiva komedija Keanu, svojevrsna parodija akcijskog hita John Wick, koja je u premijernom vikendu zaradila također 9,4 milijuna dolara. To je nešto manje od optimističnijih prognoza, ali s budžetom od svega 15 milijuna dolara i dalje izgleda kao solidan uspjeh. Projekt genijalnih Jordana Peelea i Keegan-Michaela Keya, mnogima poznatih iz njihovog skeč-showa s Comedy Centrala dobiva vrlo dobre kritike i ocjene gledatelja, tako da bi se ipak mogao muvati među prvih deset još neko vrijeme.

Keanu - perfektna premisa

Keanu – perfektna premisa

Prilično je loše otvorio drugi ovotjedni novitet, romantična omnibus dramedija Mother’s Day, posljednji dio blagdanske trilogije Garrya Marshalla, koji je uprihodio svega 8,3 milijuna dolara. To je svakako najslabiji dio serijala, kako po zaradi tako i po ocjenama, što je velika šteta s obzirom na glumački potencijal koji se okupio u ovom filmu. Imena poput Jennifer Aniston, Julie Roberts, Kate Hudson i Jasona Sudeikisa svakako zavrijeđuju više, a stara kuka Marshall (čovjek ima 78 godina) bi možda mogao razmisliti o tome da umirovi svoju redateljsku palicu.

Mother's Day - propala si, Đulija Roberts!

Mother’s Day – propala si, Đulija Roberts!

Prvu petorku zatvara Barbershop: The Next Cut s novih 6,1 milijun dolara, a treći ovotjedni novitet, animirani film Ratchet & Clank se smjestio tek na sedmom mjestu sa zaradom od svega 4,8 milijuna dolara. Ekranizacija poznate konzolaške franšize očigledno nema toliko veliku bazu fanova koji bi pohrlili pogledati ovaj crtić, a izgleda kako nikoga drugoga nije previše zanimao. U našim krajevima ove igrice nisu bile pretjerano popularne pa je izvorni materijal poprilična nepoznanica, tako da ne možemo očekivati ništa previše od tog naslova.

Ratchet & Clank - ove igračke se neće prodavati

Ratchet & Clank – ove igračke se neće prodavati

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

  1. The Jungle Book – 42,4 milijuna dolara (252,1 milijun dolara ukupno)
  2. The Huntsman: Winter’s War – 9,4 milijuna dolara (34 milijuna dolara ukupno)
  3. Keanu – 9,4 milijuna dolara
  4. Mother’s Day – 8,3 milijuna dolara
  5. Barbershop: The Next Cut – 6,1 milijun dolara (44,7 milijuna dolara ukupno)
  6. Zootopia – 5 milijuna dolara (323,5 milijuna dolara ukupno)
  7. Ratchet & Clank – 4,8 milijuna dolara
  8. The Boss – 4,3 milijun dolara (56,1 milijun dolara ukupno)
  9. Batman v Superman: Dawn of Justice – 3,8 milijuna dolara (325,1 milijun dolara ukupno)
  10. Criminal – 1,3 milijuna dolara (13,5 milijuna dolara ukupno)

Idući nas vikend očekuje i službeni početak ljetne blockbuster sezone, a ove godine čast otvaranja ima Marvelov spektakl Captain America: Civil War. Prve kritike su gotovo jednoglasno pozitivne, a mnogi tvrde kako se radi o jednom od najboljih superjunačkih filmova uopće. Captain America i njegova ekipa protiv Iron Mana i njegovih druškana… uf, biti će gusto!

Captain America: Civil War - mi smo tim Keptn, a vi?

Captain America: Civil War – mi smo tim Keptn, a vi?

Inače, film je imao raniju premijeru na nekoliko stranih tržišta, gdje je već uprihodio 200 milijuna dolara i zasjeo na prva mjesta svih top lista. To je fantastičan znak za Marvel i njihovu franšizu koja ovim naslovom kreće u svoju treću fazu, a ako je postojala ikakva sumnja kako i ovaj naslov neće preći brojku od milijardu dolara, ona je sada u potpunosti otklonjena. Živi bili pa vidjeli!

TAGOVIblockbuster box office film hit kino spektakl vikend kino report zarada

Komentiraj