Film i TV

Legići nisu samo za klince

Aside Banners

Vikend kino report: LEGO 3D debitirao s fantastičnih 69 milijuna dolara

Piše , Objavljeno

LEGO 3D je očekivano dominirao kino blagajnama, a niti The Monuments Men nije prošao loše. Sve u svemu, i više nego solidan drugi tjedan veljače!

lego movie

Suša kvalitetnih filmskih naslova trajala je uistinu dugo, te se ovog vikenda napokon možemo veseliti nekim svježim i zabavnim naslovima. Prevelikih iznenađenja nije bilo: brendirani naslovi i slavne hollywoodske face i dalje privlače publiku u kina, dok već isfurani i sada već stvarno naporni naslovi, poput bilo čega što ima veze s vampirima, puše na veliko. Ne možemo reći da nam nije drago…

LEGO 3D je potpuno očekivano zagospodario velikim platnima diljem SAD-a, te u svom prvom vikendu prikazivanja donio jako lijepih 69 milijuna dolara. To je drugo najbolje otvaranje u veljači iza Gibsonove Pasije (koja je digla 83,8 milijuna dolara), a u samom je vrhu i među originalnim animiranim filmovima (dakle, onima koji nisu nastavak ili prednastavak), među kojima sa 74 milijuna dolara i dalje gospodari The Simpsons Movie.

LEGO 3D - Lincoln, Superman i Kip Slobode? Ovo mora biti genijalno!

LEGO 3D – Lincoln, Superman i Kip Slobode? Ovo mora biti genijalno!

Jednostavno nije postojao način da ovaj film popuši: izvrstan marketing, motivi poznati većini stanovnika naše planete (i u najvećim zabitima ljudi znaju što su LEGO kocke), mnoštvo poznatih faca koje su dale glas i pop kulturne reference jasno su nam dali do znanja da se u ovom filmu može naći za svakoga ponešto. Kritika obožava ovaj film, a gledatelji imaju iznimno pozitivna iskustva, tako da se očekuje barem 200 milijuna dolara zarade na kino blagajnama, naravno, samo u SAD-u. Što se tiče ostatka, mislimo da im milijarda ne gine!

Na drugom je mjestu otvorio još jedan novitet, ratna dramedija The Monuments Men, a 22,7 milijuna dolara je solidan rezultat za Georgea Clooneya i njegovu zvjezdanu ekipu. Što se tiče filmova koje je režirao ovaj sjedokosi zavodnik, radi se o daleko najprofitabilnijem otvaranju, ali s druge se strane uglavnom svi slažu da je ovo njegov do sada najgori rad.

The Monuments Men - e moj Clooney, kako si ovo uspio uprskat?

The Monuments Men – e moj Clooney, kako si ovo uspio uprskat?

Priča o skupini američkih lovaca na ukradeno nacističko blago iz Drugog svjetskog rata, sa zvijezdama poput Matta Damona, Billa Murrayja i Cate Blanchett trebao bi bez problema biti na vrhovima svih lista najboljih filmova godine i izgledni kandidat za nekoliko nagrada Oscar, ali izgleda da su iz Foxa i Columbie dobro procijenili kako se jednostavno ne radi o dovoljno kvalitetnom materijalu.

Na trećem se mjestu i dalje dobro drži komedija Ride Along, koja je s novih 9,4 milijuna dolara zarade postala prvi film iz 2014. godine koji je prešao magičnu brojku od 100 milijuna. Što bi tek trebali reći za animirani hit Frozen, koji se s novih 6,9 milijuna dolara još malo približio granici od nevjerojatnih 400 milijuna? Respect!

Na petom je mjestu iznimno dobro prošao prošlotjedni novitet That Awkward Moment, koji je digao 5,5 milijuna dolara. Za film koji uglavnom zanima jedino mlađu žensku populaciju to je fantastičan rezultat, pa ostaje pitanje: je li Zac Efron počeo privlačiti i druge demografske skupine i što to znači za budućnost čovječanstva?!

That Awkward Moment - izgleda da je Efron gol više od 90% filma

That Awkward Moment – izgleda da je Efron gol u više od 90% filma

Tek je sedmim mjestom otvorio novi vampirski “hit” namijenjen prvenstveno tinejdžerskoj publici, Vampire Academy. Svega 4,1 milijun dolara katastrofalan je rezultat i još jedan u nizu pokazatelja da filmovi o vampirima, demonima i svakojakim paranormalnim bićima smješteni u svijet tinejdžera i mlađih punoljetnika jednostavno više ne prolaze.

Vampire Academy - bla bla bla...

Vampire Academy – bla bla bla…

Sumrak saga je (na žalost) uspjela otvoriti taj portal, a on se zatvorio (nadamo se) The Hunger Games serijalom, i to je to! Zaboravimo da je ovaj žanr filmova ikada postojao, jer ne vidimo načina kako izvuči nešto novo iz mladih, dobročudnih heroina i muških predmeta njihove požude.

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

  1. The LEGO Movie – 69,1 milijun dolara
  2. The Monuments Men – 22,7 milijuna dolara
  3. Ride Along – 9,4milijuna dolara (105,2 milijuna ukupno)
  4. Frozen – 6,9 milijuna dolara (369 milijuna ukupno)
  5. That Awkward Moment – 5,5 milijuna dolara (16,9 milijuna ukupno)
  6. Lone Survivor – 5,3 milijuna dolara (112,6 milijuna ukupno)
  7. Vampire Academy – 4,1 milijun dolara
  8. The Nut Job – 3,8 milijuna dolara (55 milijuna ukupno)
  9. Jack Ryan: Shadow Recruit – 3,6 milijuna dolara (44,5 milijuna ukupno)
  10. Labor Day – 3,2 milijuna dolara (10,2 milijuna ukupno)

Idući će vikend proteći u znaku Valentinova, pa će se shodno tome krojiti i kino program. Tako nam dolaze tri nova filma ljubavne tematike, a dvorane će se ponovno puniti ženama koje na filmskom platnu traže pravu romansu i njihovim partnerima koji bi si najrađe pucali u koljena, samo da ne moraju gledati još jednu ljigi priču.

Upravo za njih dva dana prije Dana zaljubljenih u kina dolazi RoboCop (kod nas već igra), remake kultnog akcijskog SF-a Paula Verhoevena. Film nije niti blizu originalu, ali hrpa specijalnih efekata, nešto dobre akcije i aktualne teme vezane uz robotizaciju, nadziranje i sigurnost građana priuštiti će dva sata solidne zabave.

RoboCop - a šta jest jest, dobro izgleda!

RoboCop – a šta jest jest, dobro izgleda!

Što se tiče srčeka i sličnih bedastoća, najviše izgleda za uspjeh ima fantastična romantična priča Winter’s Tale, kojoj je glavni adut Colin Farrell i činjenica da je svemir u kojem se radnja odvija uistinu zanimljiv i originalan. S druge strane, Endless Love nudi klasičnu ‘Romeo i Julija’ priču o mladim ljubavnicima čiji odnos pod svaku cijenu žele prekinuti njihovi uskogrudni roditelji, a prilično nepoznati glumci i redatelj, te generična i već 1000 puta viđena priča ne daju nadu za neki bolji rezultat.

WInter's Tale - Colin Farrell će ponovno lomiti nježna, ženska srca

WInter’s Tale – Colin Farrell će ponovno lomiti nježna, ženska srca

Za kraj je tu i About Last Night, film koji očito igra na kartu trenutne slave komičara Kevina Harta, a dodatne bi bodove mogao zaraditi na račun svoje uglavnom afroameričke glumačke postave i činjenice da takvi filmovi u zadnje vrijeme prolaze uglavnom vrlo dobro. A kada izdržimo idući vikend i svo to ljubavno cmoljenje, slijedi nam samo akcija, akcija i… nabrijana akcija!

TAGOVIblockbuster box office Filmovi kino lego monuments men vikend kino report

Komentiraj