Film i TV

Božićna sezona počinje!

Aside Banners

Vikend kino-report: ‘Moana’ i dalje prva, ‘Office Christmas Party’ lagano podbacio

Posljednji vikend prije službenog početka velikog blagdanskog ludila nije donio previše uzbuđenja, ali našlo se par zanimljivih noviteta.

Piše , Objavljeno

Iako su mnogi očekivali kako će Moana ovaj tjedan pokleknuti, treći vikend za redom i dalje drži prvu poziciju, ovaj put sa zaradom od 18,8 milijuna dolara. Ovaj Disneyev animirani film tako iskorištava vrlo nedoraslu konkurenciju, ali svakako treba istaknuti kako se radi o jednom od njihovih neuspješnijih naslova, koji je do sada diljem svijeta zaradio svega 240 milijuna dolara. S obzirom na fenomenalne kritike i reakcije gledatelja, rezultat koji uistinu ne ide u korak s očekivanjima.

 

Moana - avantura koja baš i ne zanima previše ljudi

Na drugom je mjestu poprilično mlako otvorila komedija Office Christmas Party, sa svega 17,5 milijuna dolara. Istina, nije to mala lova, ali kao ovogodišnji kandidat za raskalašenu i brutalnu blagdansku komediju, ostalo se kratko za barem desetak milijuna dolara. Inače, i publika i kritika su film ocijenili kao solidan, a on uistinu jest takav: nepretenciozan i s nekoliko dobrih smjehova, sasvim dovoljno da barem na kratko zaboravimo sve svakodnevne nedaće. Jaka glumačka postava predvođena T.J. Millerom, Jasonom Batemanom i Jennifer Aniston je svakako najzaslužnija za dobre stvari, a mane su uglavnom usmjerene prema scenariju, koji je imao daleko više potencijala.

Office Christmas Party - na ovakve tulume treba ići!

Na trećem mjestu dobro stoji Fantastic Beasts and Where to Find Them sa 10,8 milijuna dolara, a četvrti je izvrsni Arrival s novih 5,6 milijuna dolara. Prvu petorku pak zaokružuje tvrdokorni Doctor Strange sa 4,6 milijuna dolara, a tek na sedmoj poziciji imamo novu zanimljivost. Fantastični Nocturnal Animals je napokon krenuo u širu distribuciju te je u prvom vikendu uprihodio 3,2 milijuna dolara, što je vrlo dobro za jednu takvu dramu. Ova teška filmčina Toma Forda je svakako jedan od kandidata za najbolje ostvarenje godine, a izvrsne uloge Amy Adams i Jakea Gyllenhaala nadmašuje jedino Oscara vrijedan nastup Michaela Shannona.

Nocturnal Animals - Amy Adams je opaka

Šire je otvaranje dobila i drama Manchester by the Sea, koja nakon nekoliko tjedana smucanja po odabranim kinima sada kreće u svoj pohod na Oscare. Osma pozicija i 3,2 milijuna dolara u samo 366 kino-dvorana je izvrstan rezultat, a kritika i poznavatelji prilika tvrde kako tu ima potencijala za nekoliko zlatnih kipića, među kojima su u prvom planu Casey Affleck, Michelle Williams i redatelj/scenarist Kenneth Lonergan. Hoćemo li ovaj film imati prilike gledati i u domaćim filmovima za sada nije poznato, ali lagali bismo kada bismo rekli kako ga ne iščekujemo željno!

Manchester by the Sea - oklada da će netko od njih dvoje dobiti Oscara!

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

  1. Moana – 18,8 milijuna dolara (145 milijuna dolara ukupno)
  2. Office Christmas Party – 17,5 milijuna dolara
  3. Fantastic Beasts and Where to Find Them – 10,8 milijuna dolara (199,3 milijuna dolara ukupno)
  4. Arrival – 5,6 milijuna dolara (81,5 milijuna dolara ukupno)
  5. Doctor Strange – 4,6 milijuna dolara (222,4 milijuna dolara ukupno)
  6. Allied – 4 milijuna dolara (35,6 milijuna dolara ukupno)
  7. Nocturnal Animals – 3,2 milijuna dolara (6,2 milijuna dolara ukupno)
  8. Manchester by the Sea – 3,2 milijuna dolara (8,3 milijuna dolara ukupno)
  9. Trolls – 3,1 milijun dolara (145,5 milijuna dolara ukupno)
  10. Hacksaw Ridge – 2,3 milijuna dolara (60,9 milijuna dolara ukupno)

Idući vikend sve ponovno staje, jer u kina dolazi Rogue One: A Star Wars Story, prvi spin-off glavnog serijala i jedan od najočekivanijih filmova godine. Jasno je kako će zarada biti barem 150 milijuna dolara i kako će svi koji barem malo vole Ratove zvijezda pohrliti u kina, a sudeći po prvim informacijama, uistinu se radi o nečemu što se isplati gledati i što nije još jedan bezumni blockbuster.

Rogue One: A Star Wars Story - di ste sad, bagro stormtruperska? (Donnie Yen) Ph: Film Frame ©Lucasfilm LFL

Rogue One: A Star Wars Story – di ste sad, bagro stormtruperska?

Težak će zadatak protiv takvog protivnika imati Collateral Beauty, film koji računa na emotivnije duše i one koji ne vole sve te “svemirske gluposti”, a svoju veliku prednost vidi u fantastičnoj glumačkoj postavi predvođenoj Willom Smithom. Po sinopsisu se čini uistinu zanimljivo, ali ne možemo se oteti dojmu kako su ipak mogli pokušati otvoriti neki drugi vikend, primjerice… protekli!

TAGOVIblockbuster box office film kino spektakl vikend kino report zarada

Komentiraj