Film i TV

Roboti protiv Adama Sandlera

Banner 300

Vikend kino report: Pacific Rim otvorio s loših 38 milijuna dolara

Piše , Objavljeno

Jedan od najočekivanijih filmova ovog ljeta, Pacific Rim, imao je vrlo loš početak prikazivanja u SAD-u, te se prvog vikenda smjestio tek na trećem mjestu ljestvice.

pacific rim

Još je jedan veliki, ovoljetni visokobudžetni spektakl dobio pljusku i na kino blagajnama popušio od realno slabije konkurencije. Pacific Rim tako nastavlja tamo gdje su After Earth i The Lone Ranger stali, te ne samo da ne uspijeva doći do prve pozicije američkog box officea, već se mora zadovoljiti sa slabim trećim mjestom. I to nije najveća sramota u cijeloj priči, no krenimo redom….

Animirani filmovi još se jednom pokazuju kao pravi zgoditak sezone, tako da je veliki hit, Despicable Me 2, i drugi vikend na čelu kolone, s vikend zaradom od 44,8 milijuna dolara. U samo 12 dana film se dokopao gotovo 230 milijuna dolara, a kada se zbroji strano tržište s ukupno 243 milijuna dolara, dolazimo do brojke od gotovo pola milijarde zelembaća!

despicable me 2

Miniona milijun, isto koliko i gledatelja!

To znači da bi Gru i ekipa u najboljem slučaju mogli dići oko 800 milijuna ukupno, što je u rangu s najvećima ove godine i još jedan dokaz kako se dobra animacija, pravi izbor glumaca koji daju glasove, pravilan marketing i ljupki likovi itekako isplate.

Na drugom je mjestu ovoga vikenda svoje otvaranje imao film Grown Ups 2, nastavak hit komedije iz 2010. godine, koji je ponovno okupio zvjezdanu ekipu u sastavu Kevin James, Chris Rock, Salma Hayek, David Spade i nažalost, Adam Sandler. Upravo je potonji glavna karika iza cijelog projekta, a ovaj film se pokazao kao jedan od najuspješnijih u njegovoj karijeri.

grown ups 2

Hahaha, odrasli muškarci idu u dućan, hahah… ček, to nije smiješno…

Premda su mu zadnja dva uratka bili apsolutno negledljiva katastrofa Jack and Jill i svega malo gledljiviji That’s My Boy, teško je za vjerovati da ga američka publika još uvijek puši. Kritike su katastofalne, reakcije gledatelja su katastrofalne, a opet, milijuni se broje. Ameri…

Nikome omiljenu brončanu medalju ovoga tjedna ponio je epski blockbuster Pacific Rim, koji se komotno mogao nazvati i “Bitka za box-office“, jer tu se očigledno vodio pravi rat. Uvijek je sramotno kada te lošiji film pretekne i pobijedi, ali ponižavajuće je kada to učini jedan od Sandlerovih projekata. Sa samo 38,3 milijuna nitko ne može biti zadovoljan, ali osim čistog faktora genijalnosti koju nude borbe divovskih robota protiv divovskih čudovišta, pokazalo se da je marketinška kampanja bila totalno promašena.

Džaba vam Charlie i zgodna Azijatkinjo što film rastura...

Džaba vam Charlie i zgodna Azijatkinjo što film rastura…

Da, fan boy zajednica je bila zadovoljna i nahrupili su u kina, ali šira publika nije zagrizla i radije su pogledali provjerene debilane jednog od najgorih američkih komičara svih vremena. Nije niti Guillermo del Toro nešto previše profitabilan, a Charlie Hunnam i Idris Elba, premda vrlo kvalitetni glumci, nemaju onaj faktor A zvijezde. Posljednja nada mu je strano, posebno azijsko tržište (u Južnoj Koreji je već digao solidnih 10 milijuna), a ako se ne uspije pokriti, pitanje je hoće li snimati nastavak. Prsti su nam prekriženi…

Prvu petorku zaokružuju The Heat s novih 14 milijuna dolara, te The Lone Ranger, koji nastavlja svoj sramotni kino život s vikend zaradom od jedva 11 milijuna dolara. Buddy komedija sa Sandrom Bullock i Melissom McCarthy pokazuje se tako kao jedno od većih ovoljetnih iznenađenja, dok su Usamljeni osvetnik i njegov vjerni pratitelj utjelovljen likom Johnnya Deppa očito kino flop godine, na čijem bismo mjestu što prije obavili ceremonijalno samoubojstvo, u nadi da će agonija završiti.

the lone ranger

Kažu oni koji su gledali, da Usamljeni osvetnik uopće nije toliko loš film!

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

  1. Despicable Me 2 2 – 44,8 milijuna dolara (229 milijuna ukupno)
  2. Grown Ups 2 – 42,5 milijuna dolara
  3. Pacific Rim – 38,3 milijuna dolara
  4. The Heat  – 14 milijuna dolara (112 milijuna ukupno)
  5. The Lone Ranger – 11,1 milijuna dolara (71,1 milijuna ukupno)
  6. Monsters University – 10,6 milijuna dolara (238 milijuna ukupno)
  7. World War Z  – 9,4 milijuna dolara (177 milijuna ukupno)
  8. White House Down – 6,1 milijuna dolara (63 milijuna ukupno)
  9. Kevin Hart: Let Me Explain – 5 milijuna dolara (26,4 milijuna ukupno)
  10. Man of Steel – 4,8 milijuna dolara (281 milijuna ukupno)

Idući vikend nam slijedi mali odmor od izrazitih ljetnih blockbuster favorita, no neće nedostajati uzbuđenja, jer otvaraju horror The Conjuring, SF buddy komedija R.I.P.D. i akcijska komedija Red 2.

the conjuring

Mmmm, horror…

S ova tri filma i starosjediocima na listi, teško je predviđati ishode idućeg vikenda, ali moguće je da nas očekuju neka vrlo zanimljiva i (ne)ugodna iznenađenja.

TAGOVIbox office grown ups 2 kino pacific rim vikend kino report

Komentiraj