Film i TV

SIla je opet s nama

Aside Banners

Vikend kino-report: ‘Rogue One: A Star Wars Story’ pokidao, a Will Smithov ‘Collateral Beauty’ krahirao

Jedan od najiščekivanijih blockbustera godine je krenuo s prikazivanjem tjedan dana prije blagdana, a izgleda kako će svojim tvorcima donijeti fine božićnice.

Piše , Objavljeno

Nije uopće bilo sumnje koji će film ovaj vikend vladati svjetskim kino blagajnama, a Rogue One: A Star Wars Story nije imao previše problema opravdati očekivanja. Sa zarađenih 155 milijuna dolara je otvorio u stilu, dokazujući kako se s pravom smatrao jednim od najvećih blockbustera godine, a iako se radi o tek trećem najboljem otvaranju godine i 12. najboljem otvaranju svih vremena, vjerujemo kako će do kraja prikazivanja biti u samom vrhu po zaradi za 2016. Istina, daleko je to od prošlogodišnjeg apsolutnog rekordera Star Wars: The Force Awakens, koji je otvorio s 250 milijuna dolara, ali za jedan ovakav spin-off Disney i ekipa mogu biti itekako zadovoljni.

Inače, film uglavnom skuplja odlične ocjene kritike, a čini se kako ga i publika gotivi, tako da ne bi trebao imati veće padove u zaradi u narednih par tjedana, iako svakako treba računati na faktor iznimno žestoke blagdanske konkurencije koja mu slijedi. No Star Wars serijal veliki adut vidi i na stranom tržištu, gdje je već uprihođeno preko 130 milijuna dolara i to bez otvaranja u nekim od najvećih i najfilmoljupskijih zemalja. Ide li Rogue One do milijarde? Mi stavljamo naših pet kuna da ide!

Rogue One: A Star Wars Story - čim vidimo Star Destroyer, toplo nam je oko srca

Rogue One: A Star Wars Story – čim vidimo Star Destroyer, toplo nam je oko srca

Na drugom mjestu se kao bakterija čvrsto drži drugi Disneyev naslov, animirani Moana, koji je nakon tri tjedna na vrhu prepustio svoju poziciju i zaradio novih 11,7 milijuna dolara. Slijedi ga komedija Office Christmas Party s 8,5 milijuna dolara, što je poprilično razočaravajuć rezultat za drugi vikend i znak kako ovaj film gotovo sigurno neće ići na listu blagdanskih klasika. Na žalost, radi se o solidnoj, ali iznimno generičkoj komediji koja gledatelju jednostavno ne nudi nešto svježe i originalno.

Office Christmas Party - zabavno, ali lako zaboravljivo

Office Christmas Party – zabavno, ali lako zaboravljivo

Na četvrtom je mjestu jako slabo otvorio Collateral Beauty, drama s Willom Smithom i cijelim nizom drugih slavnih faca koja je uspjela uprihoditi svega 7 milijuna dolara. To je najgore otvaranje za Smitha i još jedan znak kako njegov status A-zvijezde itekako opada, a ne pomaže mu niti što u zadnje vrijeme bira uistinu sumnjive projekte. Collateral Beauty je kritika doslovno sasjekla te ga mnogi proglašavaju jednim od najgorih filmova godine, a niti publika nije nešto pretjerano oduševljena tako da bi vrlo brzo mogao iščeznuti s liste 10 najgledanijih filmova u američkim kinima.

Collateral Beauty - slaže Will Smith domino od svoje karijere

Collateral Beauty – slaže Will Smith domino od svoje karijere

Prvu petorku zatvara Fantastic Beasts and Where to Find Them, a vrlo je dobro prošao La La Land koji je napokon krenuo igrati u nešto više dvorana (iako i dalje oskudnih 200) i zaradio velikih 4 milijuna dolara. Ovaj mjuzikl sa Ryanom Goslingom i Emmom Stone u glavnim ulogama mnogi proglašavaju jednim od najboljih filmova godine i već se nekoliko mjeseci ozbiljno spominje kao favorit na nadolazećoj dodjeli Oscara, a i nama je svakako pri vrhu liste božićnih želja za odlazak u kino.

La La Land - nismo od mjuzikla, ali ovo lajkamo!

La La Land – nismo od mjuzikla, ali ovo lajkamo!

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

  1. Rogue One: A Star Wars Story – 155 milijuna dolara
  2. Moana – 11,7 milijuna dolara (161,9 milijuna dolara ukupno)
  3. Office Christmas Party – 8,5 milijuna dolara (31,5 milijuna dolara ukupno)
  4. Collateral Beauty – 7 milijuna dolara
  5. Fantastic Beasts and Where to Find Them – 5 milijuna dolara (207,7 milijuna dolara ukupno)
  6. Manchester by the Sea – 4,2 milijuna dolara (14 milijuna dolara ukupno)
  7. La La Land – 4 milijuna dolara (5,3 milijuna dolara ukupno)
  8. Arrival – 2,8 milijuna dolara (86,5 milijuna dolara ukupno)
  9. Doctor Strange – 2 milijuna dolara (226,1 milijun dolara ukupno)
  10. Nocturnal Animals – 1,4 milijuna dolara (8,8 milijuna dolara ukupno)

Idući vikend počinje pravi blagdanski kaos sa čak tri blockbustera koji otvaraju. Najviše se očekuje od ekranizacije Assassin’s Creeda koji bi mogao biti jedan od rijetkih primjera kada ovakva konverzija i uspije, a Michael Fassbender u glavnoj ulozi i spektakularna akcija svakako zvuče i izgledaju kao primamljiv mamac.

Assassin's Creed - Fassbenderu, ti opasni gade!

Assassin’s Creed – Fassbenderu, ti opasni gade!

Vrlo bi lako mogao podbaciti Passengers, SF drama s Chrisom Prattom i Jennifer Lawrence u glavnim ulogama, koji za sada ne izazivaju previše interesa kod potencijalne publike, a prve kritike ukazuju kako se radi o filmu koji nije na listi prioriteta za gledanje. S budžetom od finih 110 milijuna dolara, ne bi bilo nimalo čudno da Passengers izvuku deblji kraj ove božićne sezone.

Passengers - ovo nam ne miriši na dobro

Passengers – ovo nam ne miriši na dobro

Tu je još i animirani mjuzikl Sing, o kojem se naizgled nije pričalo puno, ali bi mogao iznenaditi i ostvariti izniman uspjeh. Glasove u ovom crtiću daju face poput Matthewa McConaugheya, Scarlett Johansson i Reese Witherspoon, a iako se po prvim ocjenama ne čini kao neki spektakl, ne bismo se začudili da postane pravo božićno čudo!

TAGOVIblockbuster box office film kino spektakl vikend kino report

Komentiraj