Film i TV

Žene napokon pobjeđuju

Banner 300

Vikend kino report: Žene iz Osvete na visokim petama pobijedile Kapetana Ameriku

Piše , Objavljeno

Prošlo je već uistinu dugo vremena od kada je jedan ženski film pokorio box office, a sada je to učinila romantična komedija The Other Woman.

the other woman

Idućeg tjedna i službeno počinje ljetna blockbuster sezona, tako da je ovaj vikend bio zadnji vlak za sve ‘manje’ filmove koji se još uvijek nadaju nekakvoj malo boljoj zaradi. Na žalost, kako trendovi unazad par mjeseci pokazuju, samo se jedan od njih može pohvaliti kakvim-takvim uspjehom.

A taj je srećković The Other Woman, film koji se u svom premijernom vikendu smjestio na prvo mjesto sa prilično velikih 24,7 milijuna dolara zarade. Naravno, ta brojka nije nimalo impresivna ako u obzir uzmemo neke razvikanije hitove, ali filmovi namijenjeni ženskoj publici (takozvani chick flicks) u zadnjih nekoliko godina bilježe katastrofalne rezultate, tako da je ova cifra itekako zadovoljavajuća. S druge strane, vrlo loše ocjene kritike i mlaka usmena predaja, te žestoka konkurencija koja dolazi idući tjedan, gotovo će sigurno značiti i znatniji pad, ali i dalje se može očekivati nekih 60-70 milja do kraja prikazivanja.

The Other Women - muškarci su činili čak 25% gledatelja ovoga filma. Slika govori sasvim dovoljno o njihovim razlozima...

The Other Women – muškarci su činili čak 25% gledatelja ovoga filma. Slika govori sasvim dovoljno o njihovim razlozima…

Inače, glavne su snage ove romantične komedije tri hollywoodske plavuše/brinete: pretjerano operirana Cameron Diaz, slatka MILF-ica Leslie Mann i zanosno brežuljkasta Kate Upton. Njih tri igrom slučaja saznaju da ih sve vara jedan te isti muškarac (Nikolaj Coster-Waldau), pa mu se odlučuju osvetiti na najgori mogući način, usput proživljavajući lude avanture kakve proživljavaju samo žene u američkim romantičnim komedijama. Ali dobro sada, zažmiriti ćemo na jedno oko jer nam treba malo odmora od testosterona kojim nas u kinima drilaju zadnjih… 20 godina!

A kad smo kod testosterona, nikako ne možemo izbjeći veliki hit Captain America: The Winter Soldier, koji je nakon tri vikenda dominacije napokon pao na drugo mjesto, te zaradio novih 16,7 milijuna dolara. Ukupna se zarada u cijelom svijetu sada približila brojci od 650 milijuna zelenih novčanica, što je bolje od Iron Mana 2 i prošlogodišnjeg Thora 2. Drugim riječima: Marvel je zabilježio još jednu pobjedu!

Na trećem se mjestu i dalje dobro drži kontroverzna kršćanska biografska drama Heaven is for Real sa zaradom 13,8 milijuna dolara, dok solidnu četvrtu poziciju zauzima crtić Rio 2, koji je ovog vikenda digao novih 13,7 milijuna dolara, te se sada približio okrugloj stotki.

Tome se nikako ne može nadati Brick Mansions, novi produkcijsko-scenaristički projekt svestranog Luca Bessona, koji je imao prilično slabašnu premijeru, te ju je na kraju završio na petom mjestu s bijednih 9,6 milijuna dolara, što je za par milja slabije čak i od slabašnog 3 Days to Kill. Remake francuskog akcijskog trilera District B13 kao glavni je adut imao Paula Walkera, odnosno posljednju ulogu koju je na filmu odigrao ovaj prerano preminuli glumac, ali izgleda da niti to nije previše pomoglo u zaradi toliko željene zelenjave. Sada je već i više nego očito da ljubav SAD-a i akcijskih filmova visi na tankim nitima…

Brick Mansions - gdje su samo našli ovakav odvaljeni komad kamena koji može glumiti?!

Brick Mansions – gdje su samo našli ovakav odvaljeni komad kamena koji može glumiti?!

Na šestom mjestu svoju sramotu nastavljaju Transcendence i njegova glavna zvijezda Johnny Depp, koji mogu biti itekako zadovoljni sa svojih 4,1 milijun dolara zarade. Bombardiranje je u svom premijernom vikendu doživio i paranormalni horor The Quiet Ones, a njegovih je 4 milijuna dolara drugo najgore otvaranje ove godine za film koji igra u minimalno dvije tisuće dvorana. Trendovi u ovom podžanru su također prilično jasni: nadnaravno i paranormalno više nisu siguran mamac za publiku!

The Quiet Ones - da, znamo, čudna blijeda cura ima grde paranormalne probleme!

The Quiet Ones – da, znamo, čudna blijeda cura ima grde paranormalne probleme!

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

  1. The Other Woman – 24,7 milijuna dolara
  2. Captain America: The Winter Soldier – 16 milijuna dolara (224,9 milijuna dolara)
  3. Heaven Is for Real – 13,8 milijuna dolara (51,9 milijuna dolara)
  4. Rio 2 – 13,6 milijuna dolara (96,2 milijuna dolara)
  5. Brick Mansions – 9,6 milijuna dolara
  6. Transcendence –  4,1 milijun dolara (18,5 milijuna dolara)
  7. The Quiet Ones – 4 milijuna dolara
  8. Bears – 3,6 milijuna dolara (11,2 milijuna dolara)
  9. Divergent – 3,6 milijuna dolara (139,5 milijuna dolara)
  10. A Haunted House – 3,3 milijun dolara (14,2 milijuna dolara)

Kako smo već spomenuli, idući je vikend rezerviran za službeni početak ljetne sezone, koju ove godine otvara blockbuster The Amazing Spider-Man 2. Iako se u premijernom vikendu ne očekuje zarada veća od 100 milijuna dolara, svi drugi distributeri se klone otvaranja u isto vrijeme kada otvara jedan od ovakvih filmova, tako da je sasvim razumljivo kako će Čovjek-Pauk biti sam i neometan u pohodu na prvom mjesto.

The Amazing Spider-Man 2 - "I zato nikada ne smiješ češljati kosu na stranu ako si već ćelav!"

The Amazing Spider-Man 2 – “I zato nikada ne smiješ češljati kosu na stranu ako si već ćelav!”

Inače, ovaj je film već počeo igrati u kinima nekolicine velikih svjetskih tržišta (uključujući i iznimno bitnu Hrvatsku), te je do sada dignuo solidnih 132 milijuna dolara. To je nekako u rangu sa prvim dijelom ovoga reboota, pa je shodno tome moguće predvidjeti kako će ovaj nastavak svoje prikazivanje završiti s nekih 700-800 milijuna dolara ukupne zarade. Ka-ching!

TAGOVIblockbuster box office Filmovi kino vikend kino report

Komentiraj