Zabava

Banner300

Volimo ih iako su Cilonke – SF komadi (1)

SF serije se ne gledaju zbog zanimljivih vremenskih paradoksa, razbacivanja izmišljenom terminologijom, naprednih svemirskih sukoba... Serije se gledaju zbog dobrih komada!

Piše , Objavljeno

Ova serija vrti se oko omanjeg društva u jednom američkom gradiću nakon eksplozije nekoliko nukleranih bombi, u drugoj se priča o bijegu od robota i potrazi za izgubljenom kolonijom Zemljom, a ova je dobra jer ima zanimljive odnose među svemirskim rasama, a ova… Malo sutra!

Serije se ne gledaju zbog zanimljivih vremenskih paradoksa, razbacivanja izmišljenom terminologijom, naprednih svemirskih sukoba u kojima sudjeluje hrpa brodova i slično. Serije se gledaju zbog dobrih komada!

što, ne vjerujete? Idemo, dakle, provjeriti nekoliko komada koje nam nude nove, novije i ne baš tako nove SF serije.

Number Six

Tricia helfer

Tricia helfer

šesta je opaka kiborg / plavuša u seriji Galactica. Radi za Cylone i ako ju slučajno uspiješ isključiti, evo ti nove kopije. Jedini je bad što radi za krivu stranu, no svaki ju gledatelj u svojoj mašti ionako preprogramira za svoje ne baš pristojne namjere… ovaj, na strani dobrog. A i prava je šteta što je malo scena gdje je više od jedne u kadru. Glumi je Kanađanka Tricia Helfer.

T’Pol

Jolene blalock

Jolene blalock

Vulkanka koja je promijenila svijet treekieja. Do pojave serije Enterprise najveći komad je uvjerljivo bila Sedma od Devet. No, kada je T’Pol došla na prvi Enterprise kao zamjenica kapetana stvari su se promijenile. Sedmino prvo mjesto postalo je upitno, a po nekim fanovima i izgubljeno. Serija više ne ide, ugasili su ju poslije četvrte sezone, no na Internetu možemo pronaći puno lijepih sličica tete s Vulkana. Glumica je Amerikanka Jolene Blalock.

Andromeda

Lexa doig

Lexa doig

Za prijatelje – Rommie. Ona nije jedna, nego su dvije:hologram istoimenog broda iz naslova serije te robot. Iako je umjetni organizam ispoljava lijepe ljudske osobine, a izgleda da je, onako kao samo računalo to može, zaljubljena u kapetana. Ponekad se pojavljuje vrlo oskudno odjevena, no to je valjda osobina umjetne inteligencije. Dajte nam tu AI, gospodo znanstvenici! Obje glumi Kanađanka Lexa Doig.

Max Guevara

Jessica alba

Jessica alba

Max je ženskica koja pobjegne od korporacije koja ju je genetički pojačala za svoje paklene namjene. Otišla je u poštare jer voli raditi nešto korisno, a usput se bori protiv svih koji su joj stali na žulj. Naziv serije je Dark Angel. Serija je davno završena, ali svi se još uvijek nadamo da će nam jednog dana takav nekakav poštar pokucati na vrata. Usput, cimerica joj nije hetero. Glumi je u zadnje vrijeme vrlo popularna Jessica Alba.

Nikita

Peta wilson

Peta wilson

U seriji se radi o tajnoj organizaciji koja se bori protiv terorista i ostalih tajnih organizacija. Nikita je glavni terenski tehničar za sve vrste hladnog, toplog i ostalog oružja. Treba spomenuti i hrpu dobrih gadgeta koje nosa uokolo, što je dodatan plus na njezinu na pravim mjestima popunjenu pojavu. Dobro je oslikava je Australka Peta Wilson.

A sad priznajte da sam bio u pravu na početku ovog teksta. Ili treba pisati i nastavak? Znam da nije potrebno za obranu uvodne teze, ali nastavak slijedi samo za vaše zadovoljstvo. Stay tuned!

Evo i nastavka:drugi dio teksta o SF ljepoticama >>

Pročitaj i:Deset serija koje nisu smjeli ukinuti 1 >> Najbolje serije u 2007. godini >> Najbolje teen sapunice >> Nove TV serije >> Trava | Weeds Heroji | Heroes Izgubljeni | Lost Zovem se Earl | My Name is Earl i druge serije >>

TAGOVIAndromeda Axe svemir jessica alba jolene blalock lexa doig Max Guevara nikita Number Six serija sf star trek tricia helfer tv

Komentiraj