Film i TV

Woooooooo!

Aside Banners

‘Voyage of Time’ je dokumentarac koji ćemo gledati razjapljene vilice

Terrence Malick kao redatelj možda ne leži baš svakome, ali mora se priznati da je njegov vizual apsolutna poezija u kojoj se mora moći uživati.

Piše , Objavljeno

Terrence Malick je jedan od onih redatelja koji su snimili filmova za nabrojati na prste dvije ruke, ali se svejedno smatraju najvećim filmašima našeg doba. Ruku na srce, široj se publici vjerojatno neće svidjeti njegov izričaj, ali nevjerojatna estetska poetika i minimalistička simbolika svakog njegovog kadra ga čine uistinu posebnim vizionarom. Najbolji primjer je svakako njegovo kapitalno djelo, Tree of Life, koje između svega ostalog sadrži i poprilično dugačak segment postanka svemira i života, nešto što se u svakom slučaju može svrstati među najljepše trenutke svjetske kinematografije.

E pa za one koji su guštali u tim audio-vizualnim prikazima nastanka svega dolazi jako dobra vijest, a to je prvi Malickov IMAX film, i to dokumentarac Voyage of Time. Djelo je to koje kroz niz nevjerojatnih prikaza pokušava dokučiti postanak našeg svemira, a s njim i apstraktnog pojma kakvo je vrijeme. Koristi se materijal koji je Malick skupljao punih 30 godina, a dobar dio su i neiskorištene snimke iz već spomenutog Tree of Life. No, riječi su prazne dok se to ne vidi svojim očima, a evo prvog trailera koji dočarava što možemo očekivati!

Voyage od Time – trailer:

Voyage of Time će se pojaviti u dvije verzije, 40-minutonoj IMAX varijanti kojoj će narator biti Brad Pitt i 90-minutnoj 35mm inačici s Cate Blanchett kao naratoricom. Sasvim neloše, moramo priznati. Nadamo se samo kako ćemo u ovom predivnom čudu moći uživati i u domaćim kino-dvoranama, a za to ćemo ipak trebati pričekati do 7. listopada 2016. godine.

TAGOVIbrad pitt Cate Blanchett dokumentarac IMAX svemir terrence malick tree of life voyage of time

Komentiraj