Zabava

Aside Banners

Walk Hard: The Dewey Cox Story

Idesh! Magazin predstavlja najsmješniji film u posljednjih nekoliko godina, biografiju istinske R'n'R zvijezde - Dewey Coxa!

Piše , Objavljeno

Dewey Cox je spavao je sa 411 žena i tri muškarca, ženio se tri puta i imao 36 djece, družio se s Elvisom i Beatlesima, za kućne ljubimce imao je čimpanzu i žirafu te je živio poput iskonske R’n’R zvijezde (upoznat sa svim biljkama, pilulama i prahovima koje su ljudima znane i kao droga), no iznad svega stvarao je glazbu koja je od dječaka napravila omiljenu američku glazbenu ikonu.
Naklonite se divljoj i neobuzdanoj legendi u biografskom filmu koji će obrisati s lica zemlje sve što ste dosada znali o povijesti moderne glazbe.

Dewey Cox

Dewey Cox

Nemojte reći da vas nismo upozorili na Johna C. Reillya,koji je već bio nominiran za Oscara (Chicago), oduševio nas u «Magnoliji» i nasmijao zajedno s Will Ferrellom u «Talladega Night»s. No, ništa vas ne može pripremiti za sjajan film Jakea Kasdana (sin slavnog Lawrencea) koji uz scenarističku pomoć Judda Apatowa (Knocked Up) složio urnebesni biografski tour-de-force o karizmatičnoj rock ikoni.

I ima ovdje baš svega:ismijavanja biografskih filmova poput Raya, Walk The Line; Jacka Whitea kao Elvisa; penisa i vagina u krupnom planu; oca koji cijeli film uzvikuje «the wrong kid died»; noćnog kluba u kojemu se pleše erotski; prisjećanja na ludost Briana Wilsona; cameo pojavljivanja Patricka Duffya, Sheryl Ladd, Eddie Veddera te Ghostface Kilah, Lyle Lovetta i Jewel koji obrađuju «Walk Hard»; Židova koji vode diskografski posao; seksa, droga i svih drugih klišeja rokenrola i još puno toga.

Ne možemo prestati ubacivati isječkeeee…

I nakon tri gledanja još uvijek nismo sigurni što nam je u ovom filmu najbolje. Sjajni glumci predvođeni već spomenutim Reillyem i Jennom Fischer (glumila u Bladesa Of Glory), genijalni scenarij koji vrvi suludim rečenicama poput «This was a particularly bad case of somebody being cut in half» ili «You pay the monkey more than us! The other day, I had to borrow money from the monkey!» ili glazbom koja je srce ovog filma.
Pa, ne preostaje nam ništa drugo nego vam ga ponovo toplo preporučiti, a dok ga ne pogledate uživajte u naslovnoj pjesmi filma i Coxove karijere.

Ajd, još jedan i nema više, a i tekst je gotov

Idesh! preporuka:Ponovit ćemo se. Najsmješniji film posljednjih nekoliko godina
Redatelj:Jake Kasdan
Uloge:John C. Reilly, Jenna Fischer, Raymond J. Barry
Trajanje:120 minuta

TAGOVIfilm glazba Jake Kasdan Jenna Fischer john reilly komedija The Dewey Cox Story Walk Hard

Komentiraj