Zabava

Glave su popadale

Aside Banners

Warner Bros. uvodi velike promjene nakon neuspjeha filma ‘Batman v Superman’

Trebao je to biti njihov najveći film godine, a pretvorio se u tek solidno ostvarenje jedva dovoljne zarade. Očigledno je došlo vrijeme za promjenu.

Piše , Objavljeno

Warner Bros. je skužio da jedna od njihovih najvećih akvizicija, DC Comics, dobrano kasna za konkurentom Disneyem i njihovim Marvelom, koji gotovo neometan godinama skuplja milijarde dolara na račun svojih superjunačkih filmova. Istina, WB je postao malo jači igrač na televizijskom planu, ali tu se ipak ne vrti tolika lova kao u velikim, visokobudžetnim filmovima. Zato su angažirali neke od najjačih imena Hollywooda, kako glumački, tako i redateljski i scenaristički te krenuli preuzimati dio kolača od Marvelovih pulena. Stjegonoša te revolucije je trebao biti Batman v Superman: Dawn of Justice, film u koji je uloženo čak 300 milijuna dolara i od kojeg se očekivalo kako će promijeniti sve, a kad ono… čorak!

U svojih je dva i pol mjeseca prikazivanja diljem svijeta ovaj blockbuster zaradio svega 870 milijuna dolara, što je dovoljno za pokrivanje troškova, ali premalo za neku ozbiljnu zaradu. Usporedbe radi, Marvelov je Captain America: Civil War samo u prvih dva tjedna prikazivanja hladno digao milijardu dolara! U WB-u su kao glavni razlog tome istaknuli kako konkurentski filmovi imaju znatno veseliji i šareniji ton iako se bave jednako kompleksnim i teškim temama, što publika očigledno guta. Njihov je pak cijeli program za par godina, predvođen vizijom Zacka Snydera, mračan, depresivan i težak. Morali su odlučiti nastaviti tim smjerom ili napraviti potpuni preokret. I odlučili su se za potonje.

batman

U jednom od najvećih potresa koje je Warner Bros doživio u zadnje vrijeme, promijenjena je cijela struktura stvaranja, prvenstveno s produkcijske strane. Oformljena je nova tvrtka, DC Films, koju će voditi Jon Berg (dosadašnji izvršni producent DC naslova) i Geoff Johns (autor stripova koji se bacio u producentske vode), a koja će se baviti isključivo superjunačkim i stripovskim filmovima (do sada su producenti takvih filmova često bili i ljudi koji s tim svijetom nemaju nikakve veze niti razumijevanja), dok će neka jaka imena poput Bena Afflecka osim kreativne titule dobiti i producentske zadatke. S druge strane, mladi Seth Grahame-Smith, koji je trebao režirati The Flash, je dobio nogu jer je studio poželio nekoga mnogo iskusnijeg, a već je poznato kako je David Ayer morao obaviti dodatno snimanje kako bi idući veliki adut DC-a, Suicide Squad, učinio nešto vedrijim, humorističnijim i zanimljivijim gledateljima. Hoće li ovo novo dijeljenje karata uroditi plodom, vidjeti ćemo već iduće sezone!

TAGOVIbatman v superman DC dc comics disney suicide squad superjunaci Warner Bros. Marvel

Komentiraj