Zabava

Aside Banners

World of Warcraft uskoro besplatno

Sa razvojem free-to-play modela skoro svih većih multiplayer online špana, Blizzard će također uskoro morati pokleknuti i ukinuti pretplatu. Sami to kažu

Piše , Objavljeno

Zanimljivo je to što se događa u svijetu MMORPG igara koja godišnje u svijetu obrnu pola milijarde baksa profita. Na zapadnom tržištu sve više prevladava free-to-play model gdje online igrači besplatno pokreću igru, a sve da bi ih dočekala malo suptilnija financijska caka. Kako se namiruju tvorci Dungeons and Dragsa, Company of Heroesa ili Lord of the Ringsa? – Naplaćuju posebne feature unutar igre, napredovanja, i tako tome. Najnormalnije, u žaru igre ekipa je spremna puno češće mašiti se džepa, a i sve se događa u malim iznosima.

World of Warcraft još uvijek naplaćuje pretplatu za online igranje, ali čelnici Blizzarda najavljuju prelazak na besplatni model u bližoj budućnosti. Kada točno, ne znaju ni sami. Imajući u vidu rezultate istraživanja koje je pokazalo da igrači prosječno troše između 50 do 15.000 kuna mjesečno na gejmerske mikronaplate, ideja pretplate odjednom izgleda mršavo. Na besplatnom se danas fakat može i mora zaraditi.

Povod priči o besplatnom WoW-u je nova treća ekspanzija pod nazivom ‘Cataclysm‘ koja ovih dana kruži po kompovima beta-testera. Središnja priča je povratak zlog zmaja Deathwing the Destroyera kojeg smo zadnji put gledali u Warcraftu II. Zvijer si je u međuvremenu zalizala rane i kreće u gadnu akciju.

TAGOVIbesplatno igre World of Warcraft

Komentiraj