Film i TV

Još malo zombijanja

Aside Banners

‘World War Z’ dobiva nastavak ili priča kreće iz početka?

Piše , Objavljeno

Iako su mu mnogi predviđali totalni brodolom na box-officeu, World War Z je ipak uspio zaraditi fine pare što znači samo jedno: nastavak! No, kako dalje?

wwz 2S obzirom na to kako su stvari krenule, zarađenih je 540 milijuna dolara za prošlogodišnji World War Z itekako dobar uspjeh. Početne negativne kritike, negodovanje fanova istoimenog književnog predloška Maxa Brooksa i loši početni rezultati na box officeu nagoviještali su teški potop za glumačko-producentski pothvat Brada Pitta i njegovog Plana B, ali rijetko su se viđenim spletom okolnosti stvari naglo promijenile pa su tako na kraju svi mogli zadovoljno trljati ruke. Naravno, dobar rezultat znači i forsiranje nastavka, a sada je sasvim jasno kako nam dolazi već 2016. godine.

wwz

Ipak, ništa se ne ostavlja slučaju pa će tako Marca Fostera u redateljskoj stolici zamijeniti Juan Antonio Bayona (The Impossible), a scenarij će pisati Steven Knight (Locke, Eastern Promises). Ono što nas je posebno obradovalo jest najava kako će nastavak krenuti iz početka to jest kako se neće nastavljati na priču UN-ovca Gerryja Lanea (Brad Pitt). Pošto Knight nije dodatno elaborirao te tvrdnje postavlja se pitanje znači li to kako će krenuti sa sasvim drugim setom likova (pristup antologije) ili će napraviti totalni reboot odnosno remake prvog dijela. Bilo kako bilo, prošlogodišnji je blockbuster najviše problema imao upravo na području priče pa je svaka (pozitivna) promjena dobro došla!

TAGOVIbrad pitt Max Brooks steven knight World War Z zaraženi zombiji

Komentiraj