Film i TV

Odlazak velikana

Aside Banners

‘X-Men: Apocalypse’ ipak bez dvojca Stewart-McKellen

Piše , Objavljeno

Iako su u svijetu superjunaka i mutanata ostavili neizbrisiv trag, Patrick Stewart i Ian McKellen ipak neće sudjelovati u novom X-Men filmu, a pitanje je hoće li se ikada više i vratiti…

x.menIako je iza obojice već više od pola stoljeća iznimno uspješne glumačke karijere koja im je donijela i viteške titule, Patrick Stewart i Ian McKellen će mlađim naraštajima vjerojatno ostati u sjećanju kao Profesor X i Magneto iz popularnog X-Men filmskog serijala. Naravno da su te uloge daleko ispod njihovih pravih mogućnosti, ali pošto su u svijetu Marvelovih mutanata prisutni od samog početka (2000. godine), možemo reći kako su jedan od njegovih dijelova te faktor koji je zasigurno pridonio tome da se stripovski filmovi pretvore u industriju vrijednu milijarde i milijarde dolara.

Stewart i McKellen su već jednom umirovljeni u X-Men svijetu i to filmom The First Class, ali Bryan Singer ih je vratio u The Days of the Future Past, pošto je radnja (putovanje kroz vrijeme) to dopuštala. U nadolazećem nastavku, X-Men: Apocalypse za to ipak nema potrebe pa će James McAvoy i Michael Fassbender ponovno biti jedini Charles Xavier i Magneto, a vijest o tome je prvi iznio sam Stewart: “O priči novog nastavka sam dosta toga saznao sinoć, a ona će se više orijentirati na ranije živote glavnih likova. Stoga, sumnjam kako ćemo se mi pojaviti u njemu.

x-men

S obzirom na njihove godine (obojica su debelo zagazili u 70-e) i pokušaj da se X-Men svijet reboota, teško da ćemo ih imati prilike vidjeti i u daljnjim nastavcima, a samo je pitanje vremena kada će i Hugh Jackman aka Wolverine dobiti nogu. Inače, radnja Apocalypsea bi se trebala nastavljati na radnju prethodnika (dakle, ’70 godina prošlog stoljeća), a glavni je antagonist istoimeni supermutant koji je praktički besmrtan, ima cijeli spektar raznovrsnih moći te je uz sve to i genije. Apocalypsea glumi Chris Isaac, a film bi se u kinima trebao pojaviti u svibnju 2016. godine.

TAGOVIapocalypse ian mckellen marvel mutanti Patrick Stewart superjunaci X-Men

Komentiraj