Zabava

Mali film o velikim likovima

Aside Banners

Zaboravite hollywoodske superjunačke nebuloze, ‘Sleight’ je dašak svježine i originalnosti koji smo čekali

Doctor Strane, Iron Man, Harry Potter... sve je isto sranje zapakirano u malo drugačiji ukrasni papir. Može li Sleight donijeti toliko željenu revoluciju?

Piše , Objavljeno

Kada je izašao 2012. godine, Chronicle nam je dao nadu kako dolazi vrijeme malo drugačijih superjunačkih filmova, ali osim što je okupio malenu fanovsku zajednicu i pokrenuo karijeru Josha Tranka (koja je gotovo jednako brzo i završila totalnim failom Fantastic Foura), nije imao neki prevelik utjecaj na Marvel, DC, Warner Bros., Disney i sve te behemote koji vode igru filmskih superjunaka. S druge strane, mi smo se već pomalo zasitili toga što nam gotovo svakog mjeseca pokušavaju prodati kao nešto “novo”. OK, Doctor Strange nikako nije loš film, ali toliko je šabloniziran i nestimulativan da ga je pomalo i naporno gledati. Sve se zna i sve je poznato od praktički prve minute!

Na svu sreću, još uvijek ima onih koji s ovakvim filmovima žele napraviti nešto drugačije, a jedan od njih je mladi J.D. Dillard. Njegov je Sleight ove godine pobrao samo riječi hvale na Sundance Film Festivalu, a nije imao niti previše problema pronaći distributera. Mi obični smrtnici na žalost nismo imali prilike pobliže se upoznati s ovim projektom, ali sada polagano kreće marketinška kampanja pa možemo vidjeti i prve kadrove. I bome, prava su uživancija!

Sleight – teaser trailer:

Film prati mladog dilera i povremenog mađioničara Boa (Jacob Latimore) koji ima briljantan um, ali težak život ga jednostavno primora da donese neke pogrešne životne odloge. Kada se zamjeri lokalnim narko-šefovima i zagubi neku drogu/lovu, oni mu otimaju sestru dok ne vrati dug. Bo odlučuje prihvatiti igru i u maniri Tonya Starka izrađuje napravice koje će mu pomoći da ispravi zlo koje mu je naneseno. Čini se zanimljivo i mnogo dublje nego ono što nam Marvel i DC pokušavaju nasilno ugurati u usta, pa ćemo svakako uživati tamo negdje 7. travnja 2017. godine, kada bi Sleight trebao doći u kina!

TAGOVIindie j.d. dillard jacob latimore sf sleight sundacne film festival superjunaci superjunački film

Komentiraj