Film i TV

Opravdanje postoji

Aside Banners

Zack Snyder napokon objašnjava svo uništenje i kaos u ‘Man of Steelu’

Piše , Objavljeno

Dobre se dvije godine čekalo da Snyder fanovima Supermana i superjunačkih filmova objasni neke poteze iz Man of Steela, a ovaj im je sada napokon uslišio želju!

man of steelIako je u kinima diljem svijeta zaradio gotovo 700 milijuna dolara i pokupio solidne kritike, kako profesionalaca tako i gledatelja, Man of Steel teško možemo smatrati nekakvim velikim uspjehom, pogotovo za fanove vanzemaljca koji leti u svom plavom odijelcu i pokušava spasiti svijet od vanjskih i unutarnjih neprijatelja. Mnogi su bili nezadovoljni smjerom kojim su krenuli redatelj Zack Snyder i scenarist David S. Goyer, a jedna od najvećih zamjerki je svakako bila zadnja bitka filma, u kojoj Superman (Henry Cavill) i General Zod (Michael Shannon) svojim šaketanjem razruše doslovno polovicu Metropolisa.

Vjerniji sljedbenici Superman kanona odmah su se digli protiv nečega ovakvog, ističući kako njihov omiljeni junak nikada ne bi odabrao tako gusto naseljeno područje za veliku bitku i kako bi na svaki način pokušao izbjeći nepotrebne ljudske žrtve. Pune dvije godine traže odgovore od Snydera, a on im ih je u nedavnom intervjuu za Entertainment Weekly napokon i dao: “To me svakako iznenadilo jer je to moje viđenje Supermana, da superjunaci ne mogu okolo divljati bez ikakvih posljedica.” Na taj je način pokušao svom tom nasilju i izgubljenim (filmskim) životima dati neki smisao, a iako je svaki ozbiljniji kritičar i filmolog to mogao i sam dokučiti, tek su njegove riječi potvrdile najgore fanovske sumnje. Akcije njihovog bezgrešnog heroja imaju posljedice? Svetogrđe!

superman 2

Kako se polagano bliži kraj rada na Snyderovom idućem blockbusteru te tematike, Batman v Superman: Dawn of Justice, postaje jasno kako je Man of Steel bio samo uvod za ono što će se događati u tom filmu. “Jedna od stvari koje su mi se svidjele u Zackovoj ideji je svakako pokazivanje odgovornosti i posljedica nasilja te saznanje kako u tim zgradama stradavaju pravi ljudi“, nadodao je Ben Affleck, Snyderov novi Batman, te dodao: “Zapravo, jedna od tih uništenih zgrada je i ona Brucea Waynea tako da je on i osobno poznavao ljude koji su poginuli tijekom Black Zero akcije.” Stoga je sasvim jasno kako Snyder pokušava izgraditi neki svoj superhero svijet te ga redefinirati kako je to napravio Christopher Nolan svojim Dark Knight serijalom, a hoće li mu to uspjeti vidjeti ćemo već 25. ožujka 2016. godine!

TAGOVIbatman batman v superman ben affleck Man of Steel superman Zack Snyder

Komentiraj