Film i TV

Novi Batman je opaaaak!

Aside Banners

Zack Snyder pokazao prve slike novog Batmanovog odijela i Batmobila

Piše , Objavljeno

Iako do novog nastavka sage o Batmanu (i Supermanu) ima još dobre dvije godine, Zack Snyder je već sada odlučio počastiti fanove nekim opako dobrim fotkama.

batman

Ako se dan poznaje po jutru, onda Batman vs. Superman megaspektakl počinje izgledati kao film kojem ćemo sigurno pridavati epitet “najočekivaniji“, a možemo ga početi primjenjivati već sada, čak dvije godine prije službene premijere. Cijeli je ovaj projekt od samih početaka privlačio hrpu pažnje, počevši objave da se radi na filmu koji će upariti dva nesumnjivo najznačajnija lika DC superjunačkog svemira, pa sve do izbora Bena Afflecka za novog Viteza Tame.

Ipak, nakon desetak ekranizacija popularnog Čovjeka-šišmiša, fanovi već sada mogu pretpostaviti o kakvom će se filmu raditi jednostavnim pogledom na izgled kostima glavnog junaka. Laganije odijelo s velikim Batman logom na prsima znak je staromodnog campy pristupa, masivnost, ispoliranost i ekstravaganza dobro su poznati iz mračne ere trash Batmana i Robina, a realističniji modeli od kevlara bliži su viziji Franka Millera i Christophera Nolana. Zack Snyder nas je pak pošteno iznenadio puštanjem fotke svoje varijante ovog kultnog odijela, koje je… fantastično!

batman vs superman

Jasno je kako se radi o kombinaciji nekoliko različitih stilova i utjecaja, ali najsnažnije se osjeti rad Leeja Bermeja (Batman Noël) i Franka Millera. Odijelo je monokromatsko, bez previše detalja koji upadaju u oči (poput velikog žutog znaka šišmiša nasred prsa ili nedaj bože, bradavica), a izgleda kao da je vrlo lagano i pokretljivo. Što se tiče modela ispod kostima (Ben Affleck ili ?!), možemo pretpostaviti jednu od dvije opcije: ili se radi o nabildanoj životinji koja bi golim rukama mogla smlaviti starog Supermana, ili je odijelo jednostavno tako dizajnirano. Nadamo se da je ovo prvo, jer u tom bismo slučaju napokon dobili osjećaj kako Bruce Wayne ne mora nositi 20 kila debelog materijala svaki put kada izađe iz kuće…

batman 2

U pozadini se vidi i prednji dio novog Batmobila, što fotke stražnjeg dijela koje je Snyder izbacio nešto ranije. Izgleda da se napustio koncept Nolanovog Tumblera, te se inspiracija tražila u vjerojatno najboljem i najlegendarnijem modelu, onom iz kultnog Burtonovog Batmana. Takav dizajn s odmakom od 25 godina i novim tehnološkim dostignućima znači samo jedno: rasturačina! Hajoooj, kako nas taj gad Snyder mami…. Super da ćemo sve to moći gledati za “samo” 700-tinjak dana!

TAGOVIbatman batman vs. superman Batmobile dark knight kostim

Komentiraj