Zabava

Wooooooooooouw!

Aside Banners

Zbog vizualno impresivnog trailera za seriju ‘Cosmos’ poželjet ćete kupiti najskuplje kućno kino

Piše , Objavljeno

Zaljubljenici u znanost i oni koji uživaju u dostignućima moderne računalne animacije jedva čekaju početak prikazivanja serije Cosmos, a nakon ovoga trailera jasno je i zašto!

cosmos

Naviknuli smo na to da su dokumentarci malo sporijeg tempa i nenametljivog karaktera, jer se najčešće bave dubljim i osobnijim temama, kojima paše takav stil. No, ako radite dokumentarac o svemiru, jednostavno treba baciti sve karte na stol i napraviti uistinu epsku vožnju. Ako je suditi po novom traileru za dugoočekivani serijal Cosmos: A Space-Time Odyssey, izgleda da su se TV mreže Fox i National Geographic uistinu isprsile, te nam se sprema  vizualno najfascinantniji dokumentarni film svih vremena.

Cosmos: A Space-Time Odyssey – promo trailer:

Ekipa koja stoji iza ovoga projekta stvarno je raznovrsna, a na prvom mjestu ipak moramo spomenuti legendarnog i nažalost, prerano preminulog astronoma Carla Sagana, koji je svijet među ostalim zadužio i jednom od najznačajnijih fotki svih vremena, ali i sjajnim 13-dijelnim dokumentarcem Cosmos: A Personal Voyage, koji pune 34 godine nakon premijere i dalje slovi kao najbolji ikada snimljeni film te vrste.

Svojevrsni nasljednik ili ako vam je draže, ‘pofriškani remake’, Cosmos: A Space-Time Odyssey, kroz novih će 13 nastavaka prikazati sve što znamo o svemiru, našoj planeti, ali i nama samima. Konce iza svega vuku Seth MacFarlane (da, onaj Seth koji je stvorio Family Guya i Teda) i Ann Druyan (udovica Carla Sagana), a voditeljske će se palice prihvatiti veliki astrofizičar i pop ikona našega doba, Neil deGrasse Tyson.

Naravno, ne treba zaboraviti niti cijelu svitu svjetski poznatih i priznatih znanstvenika koji su sudjelovali u cijelom ovom projektu, kao niti FX ekipu zaslužnu za do sad neviđen vizual i iskustvo zbog kojega bismo si najradije kupili vlastitu IMAX kino dvoranu. Ipak ćemo se morati zadovoljiti onime što imamo, te se 9. ožujka zaputiti na fantastično putovanje tminom svemira…

TAGOVICarl Sagan cosmos dokumentarac dokumentarni film svemir

Komentiraj