Film i TV

Smaug je opak!

Aside Banners

Zmaj Smaug se napokon oglasio u novom traileru za Hobita

Piše , Objavljeno

Tri su mjeseca prošla od zadnjeg teasera novog nastavka Hobita, a isto je toliko preostalo i do kino premijere filma. Zato je upravo ovo idealno vrijeme za prvi službeni trailer!

smaugovo pustošenje

Kao i prošle godine, desetak dana prije Božića, kina će se početi puniti fanovima Tolkienova remek djela, ali i onima, kojima ekranizacije Petera Jacksona predstavljaju samo vrhunsku zabavu. Nakon iznimno profitabilnog, ali relativno mlakog prvog dijela, The Hobbit: Desolation of Smaug donosi mnogo više akcije, drame, napetosti i jednog, jedinog…. SMAUGA!

Upravo je ovaj pradavni zmaj fokus drugoga dijela trilogije o pustolovinama naizgled običnog hobita Bilba Bagginsa (Martin Freeman) i njegove družine hrabrih ratnika, vilenjaka i čarobnjaka. Smaug je stoljetni čuvar nezamislivog blaga i ključeva carstva patuljaka, te nemilosrdni ubojica svakoga tko ga pokuša ukrasti. Ovu smo beštiju mogli na trenutak vidjeti u prvom teaseru, a sada mu napokon čujemo glas. I priznajemo, ledi krv u žilama…

The Hobbit: The Desolationof Smaug – glavni trailer:

Prije samo pola godine bio je besmrtni Khan, a sada je čudovišni Smaug. Ima li kraja snažnom, mračnom i opako zlokobnom glasu Benedicta Cumberbatcha? Hmh, kada u traileru imate nekoliko izvrsnih akcijskih scena koje najavljuju pravi spektakl, snažne moralne dvojbe koje prožimaju glavne likove, prve naznake važnosti Prstena i prelijepu Evangeline Lilly kao vilenjakinju Tauriel, a sve to potpuno zasjene tri rečenice koje u offu izgovara biće koje niti ne vidite, zna se tko ili što će biti glavna zvijezda!

Iz ovoga se trailera čini da je gotovo sve bitno iz knjige realizirano, tako da ostaje pitanje što će Jackson i ekipa smisliti za treći dio, čime ćemo se zamarati iduće godine u otprilike isto ovo vrijeme. Sada nam pak preostaje jedino da počnemo križati dane na kalendaru i odbrojavati do 13. prosinca, za kada je zakazana premijera filma i novi povratak u magičnu, prekrasnu i smrtnonosnu Međuzemlju.

TAGOVIfantasy gospodari prstenova hobbit: desolation of Smaug hobit Lord of the Rings LOTR

Komentiraj