Zabava

Aside Banners

Zodijak

Fincher je snimio Klub boraca i Sedam, a da u karijeri više nije snimio ni jedan kvalitetan film smatrali bi da je obavio svoju redateljsku obavezu i dužnost.

Piše , Objavljeno

Fincher je snimio Klub boraca i Sedam, a da u karijeri više nije snimio ni jedan kvalitetan film smatrali bi da je obavio svoju redateljsku obavezu i dužnost. No, čovjek je snimio dobrog trećeg Aliena (mnogi se neće složiti s nama, ali snimiti zanimljiv film o Alienu nakon dva odlična nastavka, zajeban je i nimalo ugodan posao), izrazito zanimljivu Igru, solidan Panic Room, a sada i genijalnog Zodijaka.

Film je temeljen na stvarnom događaju i prati skupinu ljudi koji su cijeli život posvetili hvatanju nikada ulovljenog serijskog ubojice kodnog imena Zodijak koji je terorizirao stanovnike San Franciska kasnih šezdesetih. Iako je snimljeno već nekoliko filmova iste tematike (prije samo dvije godine Alexander Bulkley snimio je svoju �čmrljavu� verziju), Fincher u cijelom moru filmova uspijeva isplivati kao sam vrh ponude. Valja uzeti u obzir i činjenicu da se radi o passe temi koju Fincher vješto uspijeva aktualizirati jasno pikirajući na američku kulturu straha koja je nepromijenjena od hladnog rata. Uz sve to, lijepo je vidjeti Jakea Gyllenhalla kako ne sodomizira kauboje.

S druge strane, 158 minuta nekima će se učiniti živim paklom, ali ako sam preživio preko dvjesto minuta trećeg Gospodara nakita da bih zadnjih pola sata gledao muškarce kako se po krevetu valjaju kao zahihotane šiparice (i to u slow motionu), 158 minuta čini mi se kao mačji kašalj za film ovog kalibra. U konačnici, ako bi morali istaknuti neku manu, ta bi bila da je film bio predug za kino distribuciju… Zatoooooo…

Idesh! Preporuka:Trk u videoteku i podignite film!

Redatelj:David Fincher
Glume:Jake Gyllenhall. Robert Downey Jr., Mark Ruffalo…
Trajanje:158 min.

TAGOVIdavid fincher film zodiac

Komentiraj