Film i TV

Drugi svjetski zombi rat

Aside Banners

Zombi nacisti protiv zombi saveznika u spaljenom nastavku trash hita ‘Dead Snow’

Piše , Objavljeno

Pukovnik Herzog i njegova vojska demonskih zombija vraćaju se na velika platna, a u novom im se nastavku suprotstavljaju uistinu stari znanci. Dead Snow 2 je ludilo!

dead snow 2

Pet godina nakon što je napravio vjerojatno najbolji zombi  film svih vremena, norveški se redatelj Tommy Wirkola vraća s novim, još luđim nastavkom. Pošto sada raspolaže s daleko više para nego kada je radio na prvom dijelu, a iza sebe ima i relativno uspješno hollywoodsko smeće Hansel & Gretel: Witch Hunters, u filmu Dead Snow: Read vs. Dead (što mu je službeni naziv) si stvarno daje oduška i radi što god mu padne na pamet. A kako se iz prvog trailera čini, sve su sami biseri!

Radnja se nastavlja odmah nakon originala, a izgleda da pukovnik Herzog i njegova vojska prokletih zombija moraju obaviti zadnju misiju koja im je zadana prije smrti, što vjerojatno ne uključuje izradu origamija ili štihanje vrta. I ovaj put suprotstavit će im se skupina hrabrih mještana, uz malu pomoć Zombi odjeljenja, specijalne (amaterske) američke jedinice za rješavanje upravo ovakvih pitanja i jedine snage koja može zaustaviti novu nacističku invaziju: zombi Saveznika!

Dead Snow: Red vs. Dead – trailer:

Jep, Dead Snow 2 želi osvojiti američko tržište, pa su kao jednog od glavnih likova ubacili Martina Starra (Knocked Up, Superbad), no Wirkoli ćemo oprostiti ovakvu ‘prodaju’, jer izgleda da je ostatak filma ostao vjeran originalu. Krv, iznutrice i razbijanje zombi glava svim poljoprivrednim alatom koji se nađe pod rukom… to je ono što očekujemo i priželjkujemo od Mrtvog snijega! Film je svoju (uspješnu) premijeru imao na Sundance Film Festivalu, a u distribuciju kreće na samo Valentinovo. Mi držimo fige da nekako nađe put i do naših kino dvorana, te da su naše bolje polovice voljne zamijeniti romantičnu večericu za noć prekrasnog campy uživanja.

TAGOVIdead snow horor komedija nacisti saveznici tommy wirkola trailer zombi

Komentiraj