Zabava

pare cure

Aside Banners

Zvijezdama je lako? Nicolas Cage u par godina spiskao 150 milijuna dolara

Piše , Objavljeno

Nicolas Cage je legenda i Internet ga obožava što god napravio. Znamo ga po brojnim hitovima, ali i po brojnim promašajima, ali njegova faca i danas ostaje jedna nam od omiljenih. Toliko nam je omiljena da smo razmišljali da nabavimo zastor za tuš s njegovim licem.

Nedavno smo pisali kako Robert De Niro mora prihvaćati brojne glupe uloge zbog rastrošne buduće bivše žene, ali čini se da je i Cage snizio kriterije za biranje uloga zbog rastrošnosti – one svoje.

Cage je nećak legendarnog Francisa Forda Coppole, ali je promijenio ime kako bi uspio u svijetu glume zbog vlastitih zasluga. I uspjelo mu je. Pao je i Oscar za Leaving Las Vegas iz 1995. godine. Usprkos uspjesima, prosuo je jako puno novca.

Kaže tweet “wealth can’t be forced on you”, ali itekako može iscuriti kroz šake.

Pitaš se kako je potrošio više od 150 milijuna dolara? Kako se mi nekad nabrijemo na skupe napadače kad igramo mobilnu verziju Football Managera, tako se Cage nabrijao na nekretnine. I to u krivo vrijeme – taman nešto prije velike recesije i kraha tržišta nekretnina 2008. godine.

Osim petnaestak domova, kupio je i dvorac u Europi, ali i privatni otok negdje na Bahamima. Mike Tysonu smo se smijali zbog ljubimaca tigrova. Cage je navodno imao hobotnicu za ljubimca te je za nju izdvojio 150 tisuća dolara. Ovo je samo dokaz kako je financijska pismenost jedna od najpodcjenjenijih vještina koju čovjek može posjedovati.

Dugovao je hrpu novca poreznoj – 6.3 milijuna dolara, a prijavio je i bankrot 2009. godine.

Danas mu ide bolje, barem ako je suditi po financijskom stanju. Glumačka karijera mu je pala na niske grane, posljednje po čemu ga pamtimo je Jiu Jitsu, film C-produkcije u kojem glumi ni sami ne znamo što jer smo ga odgledali s desnim kažiprstom na desnoj strelici za fast forward.

Gledati Cagea kako se pokušava boriti protiv mlađih i okretnijih zvijezda te hvatati propuste u montaži gdje je očito da akrobacije ne izvodi Cage je izrazito bolno za našu ljubav prema liku i djelu ove legende. I baš kao i za De Niroa – netko će reći “što je snimio hvalevrijedno u zadnjih 20 godina”. Ne znamo ni sami, ali neke uloge su mu ikoničke i to mu nitko neće nikad moći oduzeti. Za razliku od ovih 150 milijuna dolara.

TAGOVInekretnine Nicolas Cage novac